Τοπικά

Ζητούν ίδρυση Λυκειακών Τάξεων στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης

Την ίδρυση Λυκειακών Τάξεων στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης ζητούν οι γονείς των μαθητών και έχουν αποστείλει ήδη σχετικό έγγραφο στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, η οποία την ερχόμενη Πέμπτη θα πραγματοποιήσει σύσκεψη για το θέμα με την παρουσία εκπαιδευτικών και άλλων τοπικών φορέων της ευρύτερης περιοχής του Αλμυρού.
Οι Λυκειακές Τάξεις λειτουργούσαν στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης μέχρι και το 2011, όταν καταργήθηκαν από την τότε υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων που διεξάγονταν τότε. Έτσι οι μαθητές που ήθελαν να παρακολουθήσουν το Γενικό Λύκειο, μετέβαιναν στον Αλμυρό.
Ωστόσο, η δυναμική του σχολείου δεν υποχώρησε. Όπως εξήγησε και η διευθύντρια του Γυμνασίου κ. Μαρία Σταυραντώνη «η Ευξεινούπολη είναι μια περιοχή που αναπτύσσεται οικιστικά και νέα ζευγάρια κάνουν το ξεκίνημα της ζωής τους εδώ. Γι’ αυτό τον λόγο και το Γυμνάσιο της περιοχής έχει 100 μαθητές, ενώ κάποιες χρονιές φτάνει και τους 110. Επομένως το μαθητικό δυναμικό σε βάθος τριετίας των Λυκειακών Τάξεων σε περίπτωση που λειτουργούσαν ξανά στο Γυμνάσιο, θα έφτανε ακόμη και τους 60 μαθητές».

Οι γονείς αναφέρουν τους εξής λόγους για την ανάγκη λειτουργίας των Λυκειακών Τάξεων:
1. Ο αριθμός των μαθητών είναι επαρκής ώστε να επαναλειτουργήσουν οι λυκειακές τάξεις.
2. Το σχολείο διαθέτει τις απαραίτητες αίθουσες διδασκαλίας.
3. Μια ολόκληρη κοινωνία ανθρώπων αναγκάζεται σε μετακινήσεις σε ώρες που άλλοτε βολεύουν και άλλοτε όχι, για να πηγαινοέρχονται οι μαθητές από την Ευξεινούπολη στο Λύκειο Αλμυρού. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι γονείς αναγκάζονται να πηγαίνουν τα παιδιά τους αρκετά νωρίτερα για το σχολείο ανάλογα με τα εργασιακά τους ωράρια. Μαθητές πηγαινοέρχονται με ποδήλατο ή με τα πόδια και στις δύο περιπτώσεις σκεφτείτε τις συνέπειες από τις καιρικές συνθήκες. Το χειρότερο είναι όταν οι μαθητές χρησιμοποιούν δίκυκλα. Κατά κανόνα τα παιδιά βιάζονται να προλάβουν, είναι άπειρα στην οδήγηση και δεν έχουν δίπλωμα οδήγησης με αποτέλεσμα να θέτουν τον εαυτό τους σε μεγάλο κίνδυνο… έχουμε δικαίωμα να παραβλέψουμε την επικινδυνότητα;

4. Σήμερα τα παιδιά μας, οι μαθητές, είναι φορτωμένα με πολλές υποχρεώσεις και δεν τους αρκεί ο χρόνος. Γιατί να σπαταλιέται χρόνος σε μετακινήσεις;
5. Η κάθε οικογένεια επιβαρύνεται με ένα επιπλέον έξοδο για τις μετακινήσεις των μαθητών, στην πολύ δύσκολα οικονομικά εποχή μας.
6. Οι λυκειακές τάξεις είχαν λειτουργήσει στο παρελθόν με μεγάλη επιτυχία αφού οι μαθητές είχαν περάσει σε υψηλόβαθμες σχολές (Σ.Σ.Α.Α. Ιατρικής, Νομική, Σ.Τ.Υ.Α. κ.ά.).
7. Η επαναλειτουργία των λυκειακών τάξεων θα αναδείξει τη χρησιμότητα της συνέχειας στη διδασκαλία κοντά στα σπίτια μας, με μικρότερο αριθμό μαθητών ανά τάξη, χωρίς περιττές και επικίνδυνες μετακινήσεις».
Ο διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης επισήμανε πως «έχουμε λάβει το έγγραφο των γονέων μαθητών της Ευξεινούπολης με το οποίο ζητούν να λειτουργήσουν ξανά οι Λυκειακές Τάξεις. Το αίτημα θα συζητηθεί σε σύσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας με την παρουσία εκπροσώπων από διάφορους φορείς».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Netflix: Άγρια δολοφονία ηθοποιού της streaming πλατφόρμας σε ηλικία 23 ετών

Ο Κολομβιανός ηθοποιός Kevin Andrés Muñoz Tovar βρέθηκε νεκρός σε ηλικία 23 ετών στην πόλη…

23 Νοεμβρίου 2023

Μόνιμη μείωση τελών κυκλοφορίας ζητούν οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων

Υπόμνημα προς το υπουργείο Οικονομικών, τον υπουργό κ. Χατζηδάκη, τον υφυπουργό κ. Θεοχάρη αλλά και…

23 Νοεμβρίου 2023

Taylor Swift: Υπό έρευνα η εταιρεία διοργάνωσης των live εμφανίσεων μετά τον θάνατο θαυμάστριας στη Βραζιλία

Οι αρχές του Ρίο ντε Τζανέιρο ξεκίνησαν έρευνα σχετικά με την εταιρεία διοργάνωσης που βρίσκεται…

23 Νοεμβρίου 2023

Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Ξενώνας φιλοξενίας γυναικών, σε κοινή δράση κατά της βίας

Με θερμή αποδοχή από τους καταστηματάρχες του Βόλου, ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη και θα συνεχιστεί και…

23 Νοεμβρίου 2023

Κασσελάκης: Σήμερα κλείνει ο κύκλος της εσωστρέφειας – Δεν είναι χαρούμενη ημέρα για μένα

«Προφανώς δεν είναι μια χαρούμενη ημέρα για μένα. Σήμερα κλείνει ένας κύκλος εσωστρέφειας. Η εσωστρέφεια…

23 Νοεμβρίου 2023

Έρχεται η κακοκαιρία «Alexis» φέρνοντας ψύχος και χιόνια – Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Έρχεται το Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα η κακοκαιρία «Alexis», όπως την ονόμασαν οι μετεωρολόγοι στην Ιταλία,…

23 Νοεμβρίου 2023