Τοπικά

Ζητούν άμεση αποκατάσταση των αγροτικών δρόμων στον Πτελεό

(φωτό αρχείου)
(φωτό αρχείου)

Στην ανάγκη να δρομολογηθούν άμεσα εργασίες βελτίωσης των αγροτικών δρόμων στον Πτελεό, επανέρχεται η Εθελοντική Ομάδα για τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον, την Κοινωνική Αλληλεγγύη και την Κοινωνική Οικονομία «ΑΙΟΛΙΣ», με ανοιχτή επιστολή της προς τον Δήμαρχο Αλμυρού Δημ. Εσερίδη. Στην επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος της Ομάδας Κων/νος Ρούτσιας αναφέρονται συγκεκριμένα τα ακόλουθα:

Κύριε Δήμαρχε
την Τετάρτη 31/8/2016 στο τέλος της συνεδρίασης της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου μαζί με την Κα Στίγκα σας θέσαμε το θέμα της άσχημης κατάστασης των αγροτικών δρόμων της Δημοτικής Κοινότητας Πτελεού, ζητώντας να πάρετε άμεσα μέτρα γιατί σε λίγο καιρό ξεκινάει η ελαιοκομική περίοδος και οι δρόμοι είναι αδιάβατοι.
Στη συζήτηση, την οποία είχαμε, εκφράσατε τη δυσαρέσκεια σας για το σχετικό δημοσίευμα που είχαμε κάνει τις προηγούμενες ημέρες στις εφημερίδες και ζητήσατε να απευθυνθούμε στο Τοπικό Συμβούλιο γιατί δεν είστε εσείς ο αρμόδιος. Επίσης μας είπατε, ότι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα γιατί πλέον δεν επιτρέπονται οι απευθείας αναθέσεις. Μεταξύ των άλλων είπατε ότι αν θέλουμε και αύριο θα στείλετε ένα μηχάνημα να φτιάξει τους δρόμους αλλά και ότι δεν έχετε χειριστές μηχανημάτων. Ωστόσο το Τοπικό Συμβούλιο ούτε μηχανήματα έχει ούτε αποφάσεις για την εκτέλεση έργων μπορεί να πάρει. Αρμόδιος γι’ αυτά τα ζητήματα είστε εσείς.
Κύριε Δήμαρχε το πρόβλημα των αγροτικών δρόμων όλοι το γνωρίζουν. Δεν καταλάβαμε γιατί δυσαρεστηθήκατε από τη δημοσίευση που κάναμε. Από την αρχή της θητείας σας, σας ενημερώσαμε για την κακή κατάσταση των αγροτικών δρόμων και ζητήσαμε τη βοήθεια σας. Στείλατε ένα grader και πήγε μόνο στις κεντρικές αρτηρίες. Ωστόσο το 80% των αγροτικών δρόμων παραμένει κατεστραμμένο. Από τότε, εδώ και ένα χρόνο δεν έχει γίνει καμία άλλη εργασία. Οι άνθρωποι της τοπικής κοινωνίας επανειλημμένως το έχουν θέσει σε εσάς τον ίδιο στις επισκέψεις που κάνετε στην περιοχή. Την κατάσταση αυτή τη γνωρίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχος κ Καλαντζής και ο κ. Νεοχωρίτης Τη γνωρίζει ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος μηχανημάτων κ. Βαλαμούτης. Επανειλημμένως σας το έχει θέσει και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Παπαδογιάννης. Δεν μπορείτε να λέτε ότι δεν σας έχουμε ενημερώσει.
Όλοι σήμερα μιλάνε για στήριξη στον πρωτογενή τομέα. Περιμένουμε την δικιά σας ανταπόκριση από το δικό σας πόστο. Ο Πτελεός έχει τρία χρόνια να δει παραγωγή και φέτος που έχει, δεν θα μπορούμε να την μαζέψουμε εξαιτίας της κακής κατάστασης των αγροτικών δρόμων;

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το