Τοπικά

Ζήτησαν τη συνδρομή της αστυνομίας για το πρόβλημα με τους λαθρεγκαταστάτες ηλεκτρολόγους

Συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Μαγνησίας Μιλτιάδη Αλεξάκη πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν.Μαγνησίας (ΣΕΗΜ). Παρόντες ήταν και ο Α΄ Υποδιευθυντής της Δ.Α. Μαγνησίας Αστυνομικός Διευθυντής Αθανάσιος Καλαμπόκας και ο Β΄ Υποδιευθυντής της Δ.Α. Μαγνησίας Αστυνομικός Υποδιευθυντής Γεώργιος Ντιζές. Εκ μέρους του ΣΕΗΜ παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Σεραφείμ Μαουσίδης και ο Γεν. Γραμματέας Νικόλαος Δεληγιάννης.

Ένα βασικό θέμα που απασχολεί τον κλάδο των Ηλεκτρολόγων και τον Σύνδεσμο είναι η εργασία των λαθρεγκαταστατών, δηλαδή ανθρώπων που δηλώνουν ηλεκτρολόγοι εγκαταστάτες ενώ δεν είναι κάτοχοι της νόμιμης άδειας. Όπως είπαν, οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν καμία άδεια και πιστοποίηση, αλλά παρέχουν υπηρεσίες συνήθως σε πολύ χαμηλές τιμές, ενισχύοντας τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Παράλληλα ηλεκτρολογικές εργασίες εκτελούν και ηλεκτρολόγοι εγκαταστάτες που έχουν κάνει διακοπή της δραστηριότητας τους στην εφορία και ενισχύουν το καθεστώς της «μαύρης» εργασίας, μη έχοντας φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις.

Η κυριότερη όμως συνέπεια εκτέλεσης εργασιών σε ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις από λαθρεγκαταστάτες, είναι η αύξηση των κινδύνων και των λυπηρών κρουσμάτων που ακούμε καθημερινά. Αυτοί οι άνθρωποι εκτελούν εργασίες, χωρίς όμως να μπορούν να εγγυηθούν για την ασφάλεια τους και για την χρήση πιστοποιημένων υλικών αφού δεν είναι πιστοποιημένοι αδειούχοι ηλεκτρολόγοι εγκαταστάτες. Αποτέλεσμα είναι η αύξηση περιστατικών όπως οι ηλεκτροπληξίες και μάλιστα αρκετές από αυτές θανατηφόρες.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής κ.Αλεξάκης Μιλτιάδης άκουσε με προσοχή τα προβλήματα του κλάδου και διαβεβαίωσε πως θα εξετάσει το θέμα και πως σε κάθε περίπτωση θα επέμβει και θα προχωρήσει τις διαδικασίες, εφόσον υπάρξουν σχετικές καταγγελίες. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε ένα ιδιαίτερα θερμό και εγκάρδιο κλίμα. “Η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας είναι δίπλα στο Σύνδεσμο Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν.Μαγνησίας”, δήλωσαν τα μέλη του Συνδέσμου.
Ο Πρόεδρος του ΣΕΗΜ επισήμανε χαρακτηριστικά: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Αστυνομικό Διευθυντή κ.Αλεξάκη, για την άμεση ανταπόκριση του αλλά και για όλο το θετικό κλίμα που διακατείχε τη συζήτησή μας. Εκ μέρους της Διοίκησης του ΣΕΗΜ εκφράζουμε τις θερμότερες ευχές μας για το δύσκολο έργο που έχει αναλάβει. Ο Σύνδεσμος μας είναι και θα παραμείνει κοντά στην Αστυνομική Διεύθυνση του Νομού μας, προσφέρονται από την μεριά του με όποιο τρόπο μπορεί».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το