Πολιτισμός

Ζητήματα ιδιοκτησίας και δικαιοσύνης στον κόσμο των παιδιών στην παράσταση «Ο κύκλος με την κούκλα»

Η ξεχωριστή παράσταση «Ο κύκλος με την κούκλα» από το Θέατρο Κούκλας Redicolo παρουσιάζεται στο Ergon Showground event hall την Κυριακή 24 Νοεμβρίου και ώρα 17.00.
Βασισμένο στο κλασικό αριστούργημα «Ο κύκλος με την κιμωλία», το έργο φέρνει, με απλότητα και ευαισθησία, τα σημαντικά ζητήματα της ιδιοκτησίας και της δικαιοσύνης στον κόσμο των παιδιών, μέσα από μια παράσταση καθηλωτική, στην οποία πρωταγωνιστούν γιγαντοκούκλες. Το εντυπωσιακό μέγεθος των κούκλων, που ξεπερνά τα δύο μέτρα, αλλά και λόγω του χαρακτήρα της παράστασης, θα κρατήσει έντονο το ενδιαφέρον του κοινού.

Ένα καλομαθημένο (ή και κακομαθημένο, θα μπορούσε να πει κανείς) πλουσιοκόριτσο, η Λολίτα, καταστρέφει την κούκλα της και την πετάει. Ένα άλλο κορίτσι, φτωχότερο σε παιχνίδια, αλλά πλουσιότερο σε αγάπη, η Πάκα, τη βρίσκει, τη φτιάχνει και την κάνει δική της. Ξαφνικά, όμως, η Λολίτα εμφανίζεται και τη θέλει πίσω. Ποια από τις δύο είναι δίκαιο να κρατήσει την κούκλα; Με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών και τη βοήθεια κούκλων και ηθοποιών, θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο δύσκολο αυτό ερώτημα και να δώσουμε τη «σολομώντεια λύση».
Προπώληση εισιτηρίων 6 ευρώ, τιμή εισόδου 8 ευρώ. Σημεία προπώλησης: Seven Spot (Κ. Καρτάλη 222), Plus Café (Μ. Μερκούρη 1, Νέα Ιωνία), Filippou Cafe (Ερμού 53-55), Αίθριον (Πολυχώρος Τσαλαπάτα).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το