Τοπικά

Ζημιές από αγνώστους στο 2ο ΓΕΛ Βόλου – Έσπασαν τζάμια στο γραφείο καθηγητών “Θ”

2οΛΥΚΕΙΟ-ΒΟΛΟΥ

Δύο τζάμια από το γραφείο καθηγητών έσπασαν άγνωστοι στο 2ο ΓΕΛ Βόλου προχθές το βράδυ. Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς που έτυχε εκείνη την ώρα να περνούν από εκεί, αλλά διέφυγαν. Είναι η τέταρτη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα που προκαλούνται ζημιές στο 2ο ΓΕΛ Βόλου.
Μάλιστα η διεύθυνση του σχολείου αναζητά τρόπους για την καλύτερη φύλαξη του σχολικού συγκροτήματος τις νυχτερινές ώρες, καθώς οι δύο φύλακες που υπάρχουν στο σχολείο, παραμένουν στο διδακτήριο από το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.
Μάλιστα ο ένας από τους δύο φύλακες βρίσκεται πολύ κοντά στη συνταξιοδότηση, ενώ η δεύτερη φύλακας δουλεύει μέσω του προγράμματος πεντάμηνης σύμβασης. Επομένως σε λίγο καιρό το σχολικό συγκρότημα κινδυνεύει να μείνει χωρίς φύλαξη, εκτός και αν υπάρξει πρόσληψη άλλων σχολικών φυλάκων, αν και φαίνεται πολύ δύσκολο.
Ο διευθυντής του σχολείου κ. Ανδρέας Συκιώτης αναφερόμενος στο προχθεσινό περιστατικό τόνισε πως «άγνωστοι προχθές έσπασαν δύο τζάμια από το γραφείο των καθηγητών που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου. Τη ζημιά την είδαμε χθες πρωί-πρωί που ανοίξαμε το κτίριο για τα μαθήματα και αμέσως ειδοποιήσαμε την αστυνομία. Οι δράστες έσπασαν τον τσιμεντένιο κάδο απορριμμάτων που υπάρχει στον αύλειο χώρο, καθώς προφανώς έψαχναν να βρουν πέτρες, και τις πέταξαν στο γραφείο των καθηγητών. Ευτυχώς δεν μπήκαν μέσα για να προκαλέσουν άλλες ζημιές. Ενημερώσαμε την αστυνομία που ήταν ήδη ενήμερη για το γεγονός, καθώς περιπολικό που περνούσε την ώρα του συμβάντος μπροστά από το σχολείο εντόπισε τους δράστες οι οποίοι όμως διέφυγαν. Είναι η τέταρτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στο σχολείο και σκεπτόμαστε να ενισχύσουμε με κάποιο τρόπο τα μέτρα φύλαξης στο σχολείο τις βραδινές ώρες που δεν υπάρχει φύλακας».
Στα Γυμνάσια και Λύκεια της Μαγνησίας έχουν τοποθετηθεί ξανά μερικές δεκάδες σχολικών φυλάκων μετά την επαναπρόσληψή τους, αλλά παραμένει το πρόβλημα πως τις βραδινές ώρες δεν έχουν φύλαξη, παρά μόνο το πρωί ή το απόγευμα. Ωστόσο το βράδυ είναι που εκδηλώνονται οι μεγαλύτερες ζημιές, όπως βαψίματα στους τοίχους, σπάσιμο τζαμιών, κλοπές. Σε κάποια σχολεία τοποθετήθηκαν γι’ αυτό το σκοπό και κάμερες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το