Τοπικά

Ζέττα Μακρή: Το ΥΠΕΣ χρηματοδοτεί την πυροπροστασία σχολείων του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Μία ακόμη θετική έκβαση για τον Δήμο Ρήγα Φεραίου είχε η, από 15 Οκτωβρίου 2020, συνάντηση της προέδρου της ειδικής μόνιμης επιτροπής των περιφερειών και βουλευτή Μαγνησίας κ. Ζέττας Μ. Μακρή με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τ. Θεοδωρικάκο, παρουσία του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρη Νασίκα. Με απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενταχθεί, στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, η πράξη του Δήμου Ρήγα Φεραίου, συνολικού προϋπολογισμού 101.060€, με τίτλο: «Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ρήγα Φεραίου», με ισχύ έως την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Το εν λόγω οικονομικό αίτημα ετέθη, μεταξύ άλλων, στην πρόσφατη συνάντηση της βουλευτή και του δημάρχου με τον υπουργό εσωτερικών καθώς το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μία, εκ των σημαντικών πρωτοβουλιών, για θέματα που άπτονται της πολιτικής προστασίας και της ασφάλειας, σε περιπτώσεις εκδήλωσης επικίνδυνων φαινομένων.

Υπενθυμίζεται ότι, θετικά αποτελέσματα της ως άνω συνάντησης ήταν τόσο η έγκριση του Υπουργού για την χρονική παράταση, μέχρι τον Ιούνιο 2021, της υλοποίησης και ολοκλήρωσης της αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες της 26ης Ιουνίου 2018, με την συνεπαγόμενη παράταση απορρόφησης του αναλογούντος εγκεκριμένου ποσού ύψους 300.000€, όσο και η δέσμευσή του για την καταβολή της τελικής πληρωμής ύψους 70.000€, για την ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου, καθώς οι υπηρεσίες του βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας του σχετικού φακέλου. Επίσης, επιτυχή κατάληξη για τον Δήμο Ρήγα Φεραίου είχε και η συνάντηση της βουλευτή με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Αχ. Καραμανλή, στις 21 Οκτωβρίου 2020, αφού, ο κ. Καραμανλής, πιστός στην αρχική του δέσμευση, δήλωσε ότι η έναρξη της καταβολής της χρηματοδότησης της εσωτερικής οδοποιίας του Βελεστίνου θα δοθεί, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, προκειμένου να εκκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες υλοποίησής του.

Η κ. Μακρή δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένη για την εξέλιξη αυτή καθώς ο σχεδιασμός της διαχείρισης έκτακτων περιστατικών και κρίσεων αλλά και ο εκσυγχρονισμός και η πιστοποίηση του εξοπλισμού της πυροπροστασίας και πυρασφάλειας των εκπαιδευτικών μονάδων, που είναι αρμοδιότητα των δήμων, αποτελεί το βασικό στάδιο για την οργανωμένη και ψύχραιμη αντιμετώπιση τέτοιων συμβάντων ώστε να διασφαλίζεται, πρωτίστως, η υγεία και η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το