Τοπικά

Ζέττα Μακρή: «Τα παιδιά είναι εξοικειωμένα με τα μέτρα προστασίας»

Σε δήλωσή της για την επαναλειτουργία των σχολείων η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή αναφέρει ότι τα παιδιά είναι, πλέον, εξοικειωμένα με τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό.  Αναλυτικά η δήλωση της κ. Μακρή:

“Επισκεφθήκαμε, σήμερα, το πρωί, με την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως και την Γενική Γραμματέα κα Γκίκα το 10ο Δημοτικό σχολείο Μεταμόρφωσης και το 20ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Χαλκηδόνας. Την πρώτη ημέρα επιστροφής στα σχολεία θελήσαμε να βρεθούμε κοντά στους μαθητές και τους δασκάλους τους και να τους ευχηθούμε καλή συνέχεια στην δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Η Γενική Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και όλες οι βαθμίδες της ειδικής αγωγής επιστρέφουν στον φυσικό τους χώρο, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας, βάσει των πρόσφατων επιδημιολογικών δεδομένων.

Τα παιδιά είναι, πλέον, εξοικειωμένα με τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό, ενώ ισχύουν όλα τα μέτρα που έχουν, ήδη, ληφθεί.

Με την σωστή και υποχρεωτική χρήση της μάσκας στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους, με την συχνή χρήση αντισηπτικών, με τον σχολαστικό καθαρισμό και αερισμό των σχολικών αιθουσών, με τα ειδικότερα μέτρα για την λειτουργία κυλικείων, τις διαφοροποιημένες ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών, τις πολλαπλές εισόδους/ εξόδους στα σχολεία, τους δειγματοληπτικούς ελέγχους από τον ΕΟΔΥ, επιδιώκουμε να συνεχιστεί, απρόσκοπτα, η εκπαιδευτική διαδικασία προς όφελος της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και του κοινωνικού συνόλου. Καλή συνέχεια, με ασφάλεια!”

Share

Πρόσφατα άρθρα

Η Αγριά νίκησε 68-44 την Ανάληψη σε εξ αναβολής αγώνα της Α1 ΕΣΚΑΘ

Σε εξ αναβολής αγώνα της Α1 ΕΣΚΑΘ, που διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο της Αγριάς η…

18 Ιανουαρίου 2024

Χρ. Τριαντόπουλος με Χρ. Στυλιανίδη: Αποκατάσταση του βυθού του λιμανιού του Βόλου και ακτοπλοϊκές συνδέσεις σε Μαγνησία και Β. Σποράδες

Την Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2024, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος,…

18 Ιανουαρίου 2024

O Κάνιε Γουέστ αφαίρεσε τα δόντια του και έβαλε μασέλα από τιτάνιο αξίας 850.000 δολαρίων

Η εκκεντρική συμπεριφορά του Κάνιε Γουεστ συνεχίζεται, αφού ο ράπερ πήρε πρόσφατα την αμφιλεγόμενη απόφαση…

18 Ιανουαρίου 2024

“Εκτοξεύτηκαν” οι αριθμοί του ΣΔΥΒ το 2023

Θα μπορούσαν να γραφτούν αμέτρητες σελίδες για όσα πέτυχαν ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου και…

18 Ιανουαρίου 2024

Συνελήφθη ο κρεοπώλης για την εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της εξαφάνισης του 31χρονου Μπάμπη, στο Μεσολόγγι, με τον…

18 Ιανουαρίου 2024

Ο Γιώργος Σούρλας για τον Άρη Μπουλούκο

  Ο Γ. Σούρλας, Πρόεδρος της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων κατά το Έπος 1940 - 41,…

18 Ιανουαρίου 2024