Τοπικά

Ζέττα Μακρή: Συγχαρητήρια στον προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργο Πολύζο

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Θερμές ευχαριστίες και πολλά συγχαρητήρια έδωσε η βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μακρή στον προϊστάμενο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ν. Μαγνησίας κ. Γιώργο Πολύζο για την άμεση αντίδρασή του. Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου, απέστειλε στην κ. Μακρή, επιστολή, με την οποία της επεσήμανε το κενό που δημιουργήθηκε στο σχολείο λόγω απουσίας μίας εκπαιδευτικού.
Λόγω της ευαισθησίας του θέματος η κ. Μακρή αμέσως επικοινώνησε με τον προϊστάμενο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Γιώργο Πολύζο, -γνωρίζοντας ότι δική του αρμοδιότητα και όχι του υπουργείου είναι το θέμα- και τον παρακάλεσε να καλυφθεί το ταχύτερο δυνατό το κενό. Ο προϊστάμενος που ήταν ήδη γνώστης του προβλήματος, εξήγησε στην κ. Μακρή τη διαδικασία αναπλήρωσης τονίζοντας ότι άπτεται απολύτως των δικών του καθηκόντων.

Σε δεύτερη επικοινωνία χθες αργά το βράδυ της βουλευτή με τον προϊστάμενο, ο τελευταίος την ενημέρωσε ότι, ως όφειλε, κάλυψε το εκπαιδευτικό κενό αμέσως. Συγκεκριμένα, λόγω απουσίας της εκπαιδευτικού του Β1 τμήματος του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου με άδεια προκειμένου να μην υπάρξει διδακτικό κενό, την αναπλήρωση της ανέλαβε εκπαιδευτικός της ίδιας σχολικής μονάδας. Μάλιστα, και ο διευθυντής του σχολείου θα διδάσκει τους μαθητές της τάξης για πέντε διδακτικές ώρες ενώ οι υπόλοιπες ώρες που απομένουν θα καλυφθούν από εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, ανάλογα με τα αντίστοιχα διδακτικά αντικείμενα.
«Μόνο ευχαριστίες και συγχαρητήρια στον προϊστάμενο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Γιώργο Πολύζο. Αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί που τιμούν με επάρκεια τον ρόλο τους» κατέληξε, η βουλευτής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το