Τοπικά

Ζέττα Μακρή: «Στην Βουλή το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας»

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:΅

H πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, με κοινοβουλευτική της αναφορά, σήμερα, Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020, αναδεικνύει και υποστηρίζει, θερμά, το δίκαιο αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας (Π.Ο.Ε. – Π.Φ.Υ.), με την οποία ζητεί την ξεκάθαρη δέσμευση του αρμόδιου υπουργείου υγείας αλλά και του συναρμόδιου υπουργείου οικονομικών για την συμπερίληψη όλων των επαγγελματικών κατηγοριών, δηλαδή του υγειονομικού προσωπικού, του εργαστηριακού, διοικητικού, τεχνικού όπως και του προσωπικού καθαριότητας, στους δικαιούχους της όποιας οικονομικής ενίσχυσης αποφασίσει η Κυβέρνηση.

Η βουλευτής θεωρεί ότι το αίτημα πρέπει να τύχει της πλήρους υποστήριξής της γιατί είναι γνωστό ότι, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, που πλήττει και την χώρα μας, η προσφορά των εργαζομένων στις δομές υγείας και η συμμόρφωσή τους με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας υπήρξε υποδειγματική και με αυταπάρνηση. Για αυτό άλλωστε και ο κλάδος αυτός μετράει, ήδη, ασθενείς και θύματα.

Η κ. Μακρή δήλωσε στους ενδιαφερόμενους ότι είναι αποφασισμένη να αναδείξει, κοινοβουλευτικά, το αίτημά τους για την σαφέστερη επαναδιατύπωση της σχετικής οδηγίας προς τις ΥΠΕ, ώστε να αποφευχθούν παρεξηγήσεις ή παραλείψεις, ενώ θεωρεί ότι τα συναρμόδια υπουργεία θα αντιληφθούν την αναγκαιότητα πλήρους ηθικής και ανάλογης υλικής ανταμοιβής των εργαζομένων στην πρώτη υγειονομική γραμμή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το