Τοπικά

Ζέττα Μακρή: Στην βουλή, o δωρεάν ηλεκτρονικός εξοπλισμός και Wi-Fi για τoυς τρίτεκνους.

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Την ανάγκη αρωγής και ενίσχυσης των παιδιών τριτέκνων οικογενειών, στην διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, κατά την πανδημία του κορωνοϊού, γνωστοποίησε η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, με κοινοβουλευτική της αναφορά, προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, που κατέθεσε την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020.

Η κ. Μακρή, αμέσως, ανταποκρίθηκε στο δίκαιο και εύλογο αίτημα της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών Με Τρία Τέκνα Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ), της οποίας μέλος είναι και ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μαγνησίας «Η ΑΡΓΩ», ζητώντας την δωρεάν παροχή ηλεκτρονικού εξοπλισμού καθώς και την δωρεάν χρήση του διαδικτύου. Έτσι, τα παιδιά των τριτέκνων οικογενειών θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν, επαρκώς και ικανοποιητικά, στις εκπαιδευτικές τους υποχρεώσεις, που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της νέας λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και οι οικογένειές τους, περιορισμένες, οικονομικά, αδυνατούν να ανταποκριθούν. Επίσης, η ΟΠΟΤΤΕ ζητεί την μείωση των ενοικίων των φοιτητών των τριτέκνων οικογενειών, που σπουδάζουν εκτός του τόπου καταγωγής τους και, λόγω της προσωρινής απαγόρευσης της διά ζώσης παρακολούθησης μαθημάτων των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, επέστρεψαν στις οικογενειακές τους εστίες.

Η βουλευτής, η οποία, επίσης, υπέβαλε κοινοβουλευτική αναφορά, αναλόγου θέματος, στις 14-04-2020, κατά την διάρκεια της έξαρσης του πρώτου κύματος της πανδημίας, επανέρχεται, για μία ακόμη φορά, συμμεριζόμενη την αγωνία των γονέων, που, πραγματικά, δυσκολεύονται, υπό τις παρούσες συνθήκες, να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις. Ευελπιστεί, δε, ότι, όπως στο παρελθόν έτσι και σήμερα, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας θα εξετάσει τα θέματα με την γνωστή ευαισθησία που την διακρίνει και θα τα επιλύσει.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το