Τοπικά

Ζέττα Μακρή: «Στην Βουλή η ασφαλής λειτουργία των ειδικών σχολείων»

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
“Στην Βουλή, διαβίβασε η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή τους εύλογους προβληματισμούς, τις ανησυχίες και την, εν γένει, αγωνία του συλλόγου προσωπικού του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Βόλου για την ασφαλή συνέχιση της λειτουργίας των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Ειδικότερα, η κ. Μακρή παρενέβη διά της κοινοβουλευτικής οδού, με αναφορά της, προς την αρμόδια υπουργό παιδείας και θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, που κατέθεσε στις 21 Νοεμβρίου 2020, αντιλαμβανόμενη το έντονο ενδιαφέρον του συνόλου του προσωπικού ΕΕΕΕΚ Βόλου, που ανέρχεται σε 44 άτομα, λόγω της ιδιαιτερότητας της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας, αφού σε αυτήν, την τρέχουσα σχολική χρονιά, φοιτούν 63 μαθητές με αναπηρία, μεταξύ 15 έως 25 ετών, εκ των οποίων οι 38 είναι ενήλικες. Παρά την επιβεβλημένη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι σχολικές αυτές μονάδες, λόγω του ειδικού σκοπού τους συνεχίζουν και παρέχουν τις υπηρεσίες τους καθώς δεν είναι δυνατός ο περιορισμός των μαθητών τους σε καραντίνα, εξαιτίας της κατάστασής τους. Όμως, οι εκπαιδευτές και εκπαιδευτικοί θεωρούν ότι δεν διασφαλίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις ασφαλούς λειτουργίας αυτών των μονάδων καθώς πολλοί από τους μαθητές δεν είναι σε θέση να τηρήσουν τα μέτρα της χρήσης μάσκας, της προσωπικής υγιεινής αλλά και της κοινωνικής απόστασης. Επιπρόσθετα, οι μαθητές της συγκεκριμένης μονάδας συγχρωτίζονται με μαθητές άλλων ειδικών σχολείων, στα ειδικά λεωφορεία, κατά τις μετακινήσεις τους από και προς το σχολείο, ενώ, η κτιριακή υποδομή δεν είναι, εύκολα, προσβάσιμη καθώς πρόκειται για πολυεπίπεδο κτίριο, που έχει ένα πολύ μικρό ασανσέρ , το οποίο, συνεπώς, πολύ δύσκολα αερίζεται αλλά και απολυμαίνεται, επαρκώς.

Με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη σχολική μονάδα, μόλις άρχισε την επαναλειτουργία της, μετά από 14 ημέρες καραντίνας, λόγω κρούσματος COVID-19 και λαμβάνοντας υπόψη ότι, στον Ν. Μαγνησίας, ήδη, βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας δύο ειδικά δημοτικά σχολεία στον Βόλο, το ΕΝΕΕΓΥΛ Ν. Ιωνίας καθώς και το ΔΑΔ Βόλου & Νηπιαγωγείο, η κ. Μακρή, με την παρέμβασή της αυτή, μεταφέρει τους ως άνω ισχυρισμούς και προβληματισμούς του προσωπικού για την προστασία και την διασφάλιση της υγείας όλων των εμπλεκομένων στις ειδικές αυτές σχολικές μονάδες προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας, η οποία έχει επιδείξει, επανειλημμένως, εξαιρετική ευαισθησία, αφύπνιση και εγρήγορση σε τέτοιες είδους καταστάσεις”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το