Τοπικά

Ζέττα Μακρή: Στην τελική ευθεία η προκήρυξη του διαγωνισμού για την ηλεκτροκίνηση Βόλου-Λάρισας

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Μετά από επικοινωνία της προέδρου της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτή Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττας Μ. Μακρή, με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, για το θέμα της σιδηροδρομικής γραμμής ηλεκτροκίνησης Βόλου – Λάρισας της γνωστοποιηθήκαν οι ακόλουθες σημαντικές εξελίξεις:

Η ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. εντείνει τους ρυθμούς της για την ολοκλήρωση των έργων εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας. Έπειτα από την επίλυση χρόνιων προβλημάτων που καθυστερούσαν σημαντικά την πρόοδο των έργων, καθώς και την ολοκλήρωση μελετών που εκκρεμούσαν ενώ παράλληλα, προκηρύσσει το διαγωνισμό για το σημαντικό έργο για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου στον άξονα Λάρισας – Βόλου.
Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου αποστέλλεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση η προκήρυξη του ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού για το έργο ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισα – Βόλος, προϋπολογισμού 67 εκ. Ευρώ. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα τεύχη για τη δημοπράτηση ήταν έτοιμα από το καλοκαίρι αλλά για την ολοκλήρωση των απαραίτητων διεργασιών και τη δημοσίευση του διαγωνισμού, εκκρεμούσε η συμφωνία με την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ για την παραχώρηση της έκτασης που απαιτούνταν για το έργο.

Η βουλευτής ευχαρίστησε θερμά την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τη συνέπειά της και την, άκρως επιτυχημένη, προσπάθειά της, για την υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού αναπτυξιακού έργου όχι μόνο για το νομό Μαγνησίας αλλά και για τη Θεσσαλία και δήλωσε πως «έπειτα από την τελμάτωση ενός πολύ σημαντικού έργου για την περιοχή που οφείλονταν σε ολιγωρία της προηγούμενης κυβέρνησης, το υπουργείο προχωρά με γρήγορους και αποτελεσματικούς ρυθμούς, στον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου της Θεσσαλίας και της Μαγνησίας και αφετέρου στην ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, αξιοποιώντας στο έπακρο τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και πόρους της Ε.Ε ικανοποιώντας παράλληλα, ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα των πολιτών της Μαγνησίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το