Τοπικά

Ζέττα Μακρή: “Τέρμα στο όνειδος των σωφρονιστικών καταστημάτων”

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ιδιαίτερα επικριτική για την μέχρι τώρα σωφρονιστική πολιτική, που ακολούθησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ήταν η πρόεδρος της ειδικής, μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή, στην τοποθέτησή της, την Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2020, στο νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις της σωφρονιστικής νομοθεσίας, τις διατάξεις για το Ταμείο Προνοίας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας και τις λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η κ. Μακρή τόνισε, χαρακτηριστικά, πως «ανασφάλεια, αιματηρά ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, διαφθορά, ελεύθερη διακίνηση απαγορευμένων αντικειμένων και ουσιών, ύπαρξη διευθυντηρίων του υποκόσμου, ελεύθερη επικοινωνία φυλακισμένων, “συμβόλαια” που προγραμματίζονται, συμφωνούνται και συντονίζονται από μέσα» ήταν η επικρατούσα κατάσταση στα σωφρονιστικά καταστήματα. Και πρόσθεσε: «να μην ξεχνούμε, όμως, ότι οι φυλακές και, γενικότερα, η σωφρονιστική πολιτική αποτελούσε, πάντοτε, για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αδιαπραγμάτευτο «οχυρό» των δικαιωματιστών, με ιδιαίτερη ευαισθησία, ως προς την προνομιακή μεταχείριση των καταδικασμένων για τρομοκρατία, για τους οποίους υπήρχε ξεχωριστή επιμέλεια και φροντίδα».

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη βάζουν ένα τέλος σε αυτή, την απαράδεκτη, για μια δημοκρατική χώρα, κατάσταση και τα «σωφρονιστικά καταστήματα κράτησης, θα υπηρετούν, με σεβασμό το τετράπτυχο: ασφάλεια, ανθρωπισμός, κοινωνική επανένταξη και υποδομές». Στην καταληκτική της τοποθέτηση, η βουλευτής ζήτησε την υπερψήφιση του νομοσχεδίου, που ικανοποιεί τις απαιτήσεις της κοινωνίας και τις ανάγκες του σωφρονισμού και μετατρέπει τις φυλακές από χώρους φυσικού αποκλεισμού σε χώρους επανένταξης και επανακοινωνικοποίησης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το