Τοπικά

Ζέττα Μακρή: Νεότερη ενημέρωση για τις ημερομηνίες καταβολής αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η δικαιολογημένη αγωνία των αγροτών του Νομού μας, που επλήγησαν από τον μεσογειακό κυκλώνα «ΙΑΝΟ», υποχρέωσε την πρόεδρο της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτή Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μακρή να επανέλθει και να ζητήσει ενημέρωση από τον Υποδιοικητή του ΕΛΓΑ κ. Νίκο Δούκα για τον χρόνο καταβολής των αποζημιώσεων των παραγωγών, που επλήγησαν από την θεομηνία. Υπενθυμίζεται ότι η βουλευτής, ήδη, από τις 23 Οκτωβρίου 2020, είχε ενημερώσει, με δελτίο τύπου, αναλυτικά, όλους τους αγρότες του Ν. Μαγνησίας για το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών των εκτιμητών του ΕΛΓΑ.

Ο υποδιοικητής του ΕΛΓΑ κ. Ν. Δούκας πληροφόρησε την κ. Μακρή ότι η πλήρης εξόφληση των παραγωγών θα γίνεται σταδιακά, μόλις ολοκληρώνονται οι σχετικές γραφειοκρατικές διαδικασίες για κάθε μία περίπτωση. Το απώτατο χρονικό σημείο πλήρους ικανοποίησης όλων των πληγέντων είναι η 31η Ιανουαρίου 2021.
Η κ. Μακρή θεώρησε υποχρέωσή της να ενημερώσει τον υπεύθυνο αγροτικού τομέα της ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ) Μαγνησίας κ. Χάρη Κόκκαλη και όσους έχουν δικαιολογημένο ενδιαφέρον και αγωνία καθώς έχουν προβεί σε δαπάνες και, λόγω της ολικής καταστροφής, βρίσκονται σε πλήρη αδυναμία εξυπηρέτησης των αναγκών τους.

Υπενθύμισε, δε, ότι το διάστημα που, μέχρι τώρα, χρειαζόταν για τις ανάλογες ενέργειες για την πλήρη ικανοποίηση των ζημιωθέντων ήταν, περίπου, ένας χρόνος. Η επιτάχυνση των διαδικασιών χρειάστηκε τεράστια προσπάθεια από το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΛΓΑ, κατά εφαρμογή της οδηγίας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για άμεση αποζημίωση και ανακούφιση των πληγέντων και είναι άξιοι συγχαρητηρίων τόσο οι ίδιοι όσο και η διοίκηση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το