Τοπικά

Zέττα Μακρή: Να ληφθούν πρωτοβουλίες για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα

Η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής των περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας, Ζέττα Μ. Μακρή, ζητά με κοινοβουλευτική της ερώτηση, που κατέθεσε, σήμερα, όχι μόνο την προώθηση νομοθετικής πρωτοβουλίας για την παράταση υποβολής δηλώσεων για κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα – όπως έχει ήδη εξαγγελθεί από τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκο – αλλά και τη δρομολόγηση επιπρόσθετων ενεργειών προκειμένου να επιλυθεί μόνιμα το ζήτημα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κ. Μακρή:
«Σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στην περιφέρεια, υπάρχει ένας εξαιρετικά μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, που δεν έχουν ενημέρωση:
1. για τη δυνατότητα υποβολής δήλωσης περί μη χρήσης ακινήτου στο οποίο έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, προκειμένου να διαγραφούν οφειλές από τέλη καθαριότητας και φωτισμού ή να παραληφθεί η βεβαίωσή τους,
2. για το γεγονός ότι παρότι έχουν ένα ακίνητο σε αχρησία, συνεχίζεται η υποχρέωσή τους να καταβάλλουν δημοτικά τέλη εφόσον δεν έχουν ενημερώσει τον οικείο δήμο.
Τα παραπάνω έχουν, ως αποτέλεσμα, την έκθεση του πολίτη στον κίνδυνο της χρέωσης αναδρομικών οφειλών, οι οποίες πολλές φορές είναι υπέρογκες και στις οποίες είναι αδύνατον να ανταποκριθεί.
Κρίνεται, λοιπόν, αναγκαία, όχι μόνο η εξέταση προώθησης νομοθετικής πρωτοβουλίας για την παράταση υποβολής δηλώσεων αλλά, ταυτοχρόνως, αλλά και η αναζήτηση τρόπου συνεργασίας και ενημέρωσης μεταξύ των Δήμων, της ΑΑΔΕ (για την πιστοποίηση των τετραγωνικών των ακινήτων) και της ΔΕΔΔΗΕ (για την πιστοποίηση της διακοπής της ρευματοδότησης) για να μην ταλαιπωρούνται, πλέον, οι πολίτες».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το