Τοπικά

Ζέττα Μακρή: Η ΑΑΔΕ να επιδοτήσει την αγορά λογισμικού για τους ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, διά κοινοβουλευτικής της αναφοράς, την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020, στηρίζει το εύλογο αίτημα του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Μαγνησίας, προκειμένου να ενισχυθούν τα μέλη του, μέσω επιδότησης, για την αγορά λογισμικού προγράμματος, που να αφορά στην έκδοση ηλεκτρονικών αποδείξεων και τιμολογίων, οι οποίες θα αποστέλλονται, αυτόματα, στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής αναβάθμισης των επιχειρήσεων του συγκεκριμένου κλάδου, η κάθε επιχείρηση είναι υποχρεωμένη για την προμήθεια, με ίδιους πόρους, ενός λογισμικού προγράμματος, κατάλληλου για την έκδοση ηλεκτρονικών αποδείξεων και τιμολογίων (χωρίς ταμειακή μηχανή). Οι ως άνω επιχειρήσεις ζητούν μία μορφή επιδότησης για την προμήθεια του συγκεκριμένου λογισμικού δεδομένου ότι έχουν, ήδη, επιβαρυνθεί με έκτακτα έξοδα χωρίς, δυστυχώς, να υπάρχουν τα αναμενόμενα έσοδα από την τουριστική περίοδο 2020, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης. Ακόμη, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη τόσο το γεγονός ότι η πλειονότητα αυτών των επιχειρήσεων έχει αποκλεισθεί από χρηματοδοτικά προγράμματα (επιστρεπτέες προκαταβολές, ΤΕΠΙΧ, «ΑΝΑΣΑ» κ.λπ.) όσο και ότι οι επιχειρήσεις αυτές, αντιμετωπίζονται πολύ αυστηρά από το κράτος – ως προς την συγκεκριμένη υποχρέωση – σε αντίθεση με τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, που απαλλάσσονται από αυτήν.

Η κ. Μακρή υποστηρίζει, θερμά, και ενδυναμώνει, με την κοινοβουλευτική της παρέμβαση το, απολύτως, αιτιολογημένο και εύλογο αυτό αίτημα του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Μαγνησίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το