Τοπικά

Ζέττα Μακρή: Εξασφαλίσθηκαν, μέσω ΑΓΕΤ, απινιδωτές για Βόλο, Βελεστίνο, Αλμυρό

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μακρή προχώρησε σε άμεση κινητοποίηση, μετά το πρόσφατο περιστατικό, που σημειώθηκε χθες στην κέντρο της πόλης του Βόλου, όπου ένας κάτοικος υπέστη ανακοπή και κρίσιμη στάθηκε η παρέμβαση της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας και του εθελοντή Βασίλη Ηλιόπουλου, ο οποίος χρησιμοποίησε τον απινιδωτή που διαθέτει στο κατάστημά του και έσωσε τη ζωή του ηλικιωμένου Βολιώτη.

Η κ. Μακρή έδρασε τάχιστα και εξασφάλισε τρεις απινιδωτές, οι οποίοι παραχωρούνται στoν Δήμο Βόλου, στον Δήμο Αλμυρού και στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, ενώ έχει , ήδη, έρθει σε βρίσκεται σε συνεννόηση με τους Δημάρχους των τριών περιοχών, οι οποίοι, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, θα ορίσουν τα σημεία, όπου θα τοποθετηθούν οι απινιδωτές, προκειμένου να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση έκτακτων συμβάντων που απαιτούν άμεση αντιμετώπιση.
Η καταλυτική αντίδραση της κ. Μακρή και η επικοινωνία της με την ΑΓΕΤ Ηρακλής έφερε τα πολυπόθητα αποτελέσματα και οι τρεις απινιδωτές εξωτερικών χώρων είναι μια πραγματικότητα, που αξίζει στους κατοίκους της Μαγνησίας.

Η κ. Μακρή δήλωσε σχετικά: «Λίγες μόνο ημέρες μετά τη συνάντηση που είχα με τον κ. Παρίση Χαράλαμπο, Διευθυντή του Καρδιολογικού Τμήματος του 404 ΓΣΝ Λάρισας, μέλος της ομάδας εργασίας ΚΑΡΠΑ της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Διευθυντή σεμιναρίων και εκπαιδευτή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC) και την κ. Σταυραντώνη Μαρία, Διευθύντρια του Γυμνασίου – Λ.Τ Ευξεινούπολης και εκπαιδεύτρια ERC, η ίδια η ζωή ήρθε να τονίσει επιτακτικά την ανάγκη για απινιδωτές εξωτερικών χώρων.
Χθες, Πέμπτη, η ζωή ενός συμπολίτη μας σώθηκε χάρη στην ψύχραιμη επέμβαση, τις άμεσες ενέργειες και την χρήση απινιδωτή. Όταν ο χρόνος είναι πολύτιμος και κάθε λεπτό μετράει, για να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή, δεν υπάρχουν περιθώρια για ελλείψεις, αστοχίες, αδιαφορία.

Με την ανταπόκριση της, η ΑΓΕΤ Ηρακλής, πιστή στην έμπρακτη κοινωνική της υπευθυνότητα και στην ηθική και ανθρώπινη ευθύνη απέναντι στο αγαθό της ζωής και της υγείας, αποκρίθηκε στην κρισιμότητα του αιτήματός μου και διέθεσε τρείς απινιδωτές εξωτερικών χώρων.
Ευχή όλων μας να είναι αχρείαστοι! Αλλά να είναι εκεί για το κακό, που δε θα ρωτήσει πότε να χτυπήσει, αλλά το χτύπημα αυτό θα αποβεί μοιραίο αν δεν υπάρχει ο κατάλληλος ιατρικός εξοπλισμός να το αντιμετωπίσει.
Αισθάνομαι πολύ καλύτερα, πολύ πιο ασφαλής γνωρίζοντας ότι σε τρία, ακόμα, σημεία της περιοχής μας, βρίσκονται για δημόσια χρήση τρία ιατρικά μηχανήματα, που θα επαναφέρουν τους χτύπους της καρδιάς κάποιου συντοπίτη μας, κάποιου επισκέπτη του όμορφου τόπου μας, κάποιου δικού μας ανθρώπου.
Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη για τη δωρεά αυτή, αισθάνομαι ευγνωμοσύνη για τη ζωή».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το