Τοπικά

Ζέττα Μακρή: Επιβεβλημένη και επιτακτική η χρηματοδότηση του εσωτερικού οδικού δικτύου του Βελεστίνου 

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Αντιλαμβανόμενη τη σπουδαιότητα του έργου της αποκατάστασης του εσωτερικού οδικού δικτύου του Βελεστίνου ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από τη σύσταση του νεοελληνικού κράτους, η πρόεδρος της επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας, Ζέττα Μ. Μακρή, υποστηρίζει και προωθεί, με κοινοβουλευτική της αναφορά, που κατέθεσε τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, προς τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κων. Αχ. Καραμανλή, το αίτημα του Δήμου Ρήγα Φεραίου για χρηματοδότηση του εν λόγω έργου,
Συγκεκριμένα, μεγάλο μέρος της ασφαλτόστρωσης του εσωτερικού οδικού δικτύου του οικισμού της πόλης του Βελεστίνου έχει υποστεί εκτεταμένες φθορές τόσο από τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο αποχετευτικό δίκτυο όσο και από την κατασκευή του δικτύου παροχής του φυσικού αερίου. Η συνολική επιφάνεια του οδοστρώματος, που χρήζει αποκατάστασης, εκτιμάται σε περίπου 60.000 τ.μ. ενώ ο προϋπολογισμός του έργου σε 1,4 εκ. ευρώ, ποσό το οποίο αδυνατεί ο δήμος να καταβάλει από δικούς του πόρους.

Η κ. Μακρή θεωρεί επιβεβλημένη και επιτακτική τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ελλάδα 2021» δεδομένης της πλούσιας πολιτιστικής και ιστορικής παράδοσης του Βελεστίνου αλλά και τόπου καταγωγής και δραστηριοποίησης του Ρήγα Φεραίου. Για τους λόγους αυτούς κρίνει ότι το αίτημα θα έχει, τελικώς, μεγάλες πιθανότητες να ικανοποιηθεί έγκαιρα και χωρίς καθυστερήσεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το