Τοπικά

Ζέττα Μακρή: Ενίσχυση Δήμων της Μαγνησίας από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος» του Υπουργείου Εσωτερικών

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, που, σταθερά και αποτελεσματικά, υποστηρίζει τα οικονομικά αιτήματα των Δήμων του Νομού, ενημέρωσε, μετά από την πληροφόρηση, που είχε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών, με τις οποίες βρίσκεται σε τακτική συνεργασία, για την προώθηση των σχετικών αιτημάτων.

H κ. Μακρή ενημερώθηκε από τις υπηρεσίες ότι, στο πλαίσιο του προγράμματος Φιλόδημος Ι, που έχει αντικατασταθεί από το πρόγραμμα έργων, δράσεων και αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης που φέρει, συμβολικά, το όνομα «Αντώνης Τρίτσης», οι υποβληθείσες προτάσεις έργου αγροτικής οδοποιίας του Δήμου Νοτίου Πηλίου, συνολικού προϋπολογισμού 760.500€ και το υποβληθέν έργο ύδρευσης του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, συνολικού προϋπολογισμού 2.000.0000 € έχουν αξιολογηθεί θετικά και εντός των προσεχών ημερών θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της ένταξής τους.

Σε ό,τι αφορά:
 το υποβληθέν από τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου έργο αποχέτευσης συνολικού προϋπολογισμού 3.802.419€
 το υποβληθέν από τον Δήμο Αλμυρού κτιριακό έργο για την κατασκευή νηπιαγωγείου, συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000€ και
 το υποβληθέν από τον Δήμο Αλοννήσου έργο της ύδρευσης των οικισμών Πατητήρι, Βότση, Ρουσούμ και Χώρας Αλοννήσου
οι υπηρεσίες ενημέρωσαν τη βουλευτή ότι οι προτάσεις αυτές βρίσκονται σε διαδικασία αξιολόγησης.

Η κ. Μακρή επικοινώνησε με τους Δημάρχους, τους έδωσε τις σχετικές πληροφορίες, με την αυτονόητη δέσμευση ότι θα συνεχίσει να ενδιαφέρεται για τα θέματα των δήμων, να συνεργάζεται με τις αρμόδιες υπηρεσίες και να τους ενημερώνει για την έκβαση των αιτημάτων τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το