Τοπικά

Ζέττα Μακρή, Δημήτρης Νασίκας με Κ. Αχ. Καραμανλή και Γ. Κεφαλογιάννη 

Από το γραφείο της Ζέτας Μακρή εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

“Μετά από παρέμβαση της προέδρου της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών  και βουλευτή Μαγνησίας κ. Ζέττας Μ. Μακρή, τόσο ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Αχ. Καραμανλής όσο και ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γ. Κεφαλογιάννης, ανταποκρίθηκαν και, μάλιστα, άμεσα και με μεγάλη προθυμία, στο αίτημα του δημάρχου Ρήγα Φεραίου κ. Δημ. Νασίκα, που υπεβλήθη, την Παρασκευή 28-05-2020, για συνάντηση ενημέρωσης και συνεργασίας στα θέματα του δήμου του, που άπτονται της αρμοδιότητας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Η συνάντηση προσδιορίσθηκε την πρώτη, μετά την Παρασκευή εργάσιμη ημέρα, δηλαδή, σήμερα, Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020.

Πράγματι, στις 11.30 π.μ., η βουλευτής συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου κ. Δ. Νασίκα και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, έθεσαν στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Καραμανλή, κυρίως, το επείγον ζήτημα της εσωτερικής οδοποιίας του δήμου Ρήγα Φεραίου, εκτιμώμενου συνολικού προϋπολογισμού 1.389.500€, που το καθιστά επιτακτικότερο η περίοπτη θέση που θα έχει η πόλη του Βελεστίνου, ως  τόπος καταγωγής του Ρήγα Φεραίου του Βελεστινλή, στις εορταστικές εκδηλώσεις της παλιγγενεσίας και  της συμπλήρωσης 200 ετών από την ελληνική επανάσταση.

Ο κ. Καραμανλής, ο οποίος ήταν γνώστης του θέματος, αφού ανέφερε ότι η ορθή διευθέτηση και διαχείριση του ζητήματος θα ήταν η κατ’ αρχήν συλλογή, αξιολόγηση και ιεράρχηση του συνόλου των αναγκών της Περιφερειακής ενότητας Μαγνησίας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας προκειμένου αυτές να υποβληθούν, αρμοδίως, στην κεντρική διοίκηση προς χρηματοδότηση, κυρίως, από τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα και όχι από το περιορισμένο, πλέον, σε πόρους, Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), δεσμεύθηκε ότι λόγω του εξαιρετικά σημαίνοντος ρόλου του Δήμου στις εορταστικές εκδηλώσεις θα προχωρήσει η χρηματοδότηση του έργου μέσω ΠΔΕ εντός του πρώτου δεκαημέρου του Αυγούστου 2020. Βεβαίως, ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη της διαδικασίας χρηματοδότησης αποτελεί η έγκαιρη υποβολή από τις υπηρεσίες του Δήμου σχετικού τεχνικού δελτίου στο οποίο να περιγράφεται, αναλυτικά και πλήρως αιτιολογημένα, τόσο η σκοπιμότητα του συγκεκριμένου έργου όσο και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά καθώς και η εκτίμηση του συνολικού προϋπολογισμού και του προϋπολογισμού ανά κατηγορία δαπανών. Ακόμη, τέθηκε στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και το θέμα της δημιουργίας του Εμπορευματικού Σταθμού του Λιμένος Βόλου, στο Βελεστίνο, θέμα για το οποίο ο κ. Καραμανλής έχει, ήδη, πάρει θέσει ότι θα πρέπει να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει στην περιοχή του Βελεστίνου. Ο Υπουργός παρατήρησε, ότι παρόλο που πρέπει, πρώτα, να ολοκληρωθούν οι πρόδρομες ενέργειες του ΤΑΙΠΕΔ για τον Λιμένα Βόλου, στο πλαίσιο των αλλαγών του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδιασμού Μεταφορών θα υπάρξει η μέριμνα συμπερίληψής του ώστε, οι υπηρεσίες του Υπουργείου του να έτοιμες και προετοιμασμένες για τον επενδυτικό σχεδιασμό και προγραμματισμό του.

Νωρίτερα, στις 10.30 π.μ., κατά τη συνάντηση της κ. Μακρή και του κ. Νασίκα με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ο κ. Γ. Κεφαλογιάννης κινήθηκε ακριβώς στο ίδιο πνεύμα με τον κ. Καραμανλή τονίζοντας και υπερθεματίζοντας για την αναγκαιότητα, πρωτίστως, της υποβολής από τις υπηρεσίες του Δήμου πλήρους και αναλυτικού τεχνικού δελτίου  προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της χρηματοδότησης εντός του πρώτου δεκαημέρου του Αυγούστου, ενώ θα καταβληθεί και από την πλευρά του κάθε μέριμνα και προσπάθεια για την ταχύτερη δυνατή τελεσφόρηση των διαδικασιών.

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε, θερμά, τόσο τον Υπουργό κ. Κ. Αχ. Καραμανλή όσο και τον Υφυπουργό κ. Γ. Κεφαλογιάννη για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση, τη συνεργασία αλλά και την ταχύτητα αποδοχής του αιτήματος για συνάντηση της Βουλευτή και του Δημάρχου”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το