Τοπικά

Ζέττα Μακρή: «Αυγενάκης και Μπαγινέτας θετικοί στις προτάσεις του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου».

Aπό το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Διαδοχικές, προγραμματισμένες συναντήσεις συνεργασίας και ενημέρωσης είχε η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη και τον γενικό γραμματέα αγροτικής πολιτικής και διαχείρισης κοινοτικών πόρων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Μπαγινέτα για θέματα αρμοδιότητάς τους, που αφορούν στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου, συνοδευόμενη από τον δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παναγιώτη Κουτσάφτη και τον αντιδήμαρχο οικονομικών και τεχνικών υπηρεσιών κ. Απόστολο Κοντογιώργη,

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος κ. Π. Κουτσάφτης, αφού, πρώτα, προσκάλεσε, επισήμως, τον κ. Αυγενάκη να παραστεί στα εγκαίνια του Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, τα οποία και θα διενεργηθούν, προσεχώς, με την υποστήριξη της κ. Μακρή, έθεσε το θέμα της έναρξης της χρηματοδότησης του έργου «Διαμόρφωση χώρου και κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 5*5 – αθλητικός χώρος «ΚΩΛΕΤΤΗ», Δ.Δ. Ζαγοράς Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου», που είχε ενταχθεί, το έτος 2018, στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και, συγκεκριμένα, στην συλλογική απόφαση 016 των αθλητικών υποδομών του υπουργείου πολιτισμού και αθλητισμού με κωδικό ΣΑΕ 2018ΣΕ01600056. Ο υφυπουργός, θέλησε, αμέσως, να δώσει αναλυτικές και επικαιροποιημένες απαντήσεις και, για τον λόγο αυτό, κάλεσε τις υπηρεσίες του, να ενημερώσουν τον δήμαρχο, εμπεριστατωμένα και στοιχειοθετημένα, για τις ενέργειές τους αλλά και για τα επόμενα βήματα, που θα απαιτηθούν, προκειμένου να επισπευσθεί η έναρξη υλοποίησης του ως άνω έργου. Ειδικότερα, οι υπηρεσιακοί παράγοντες ζήτησαν την στενή συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου για να προβούν, οι τελευταίες, στην επικαιροποίηση και στην επανυποβολή της αρχικής μελέτης, προκειμένου το συγκεκριμένο έργο να ενταχθεί, εκ νέου, στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για το τρέχον έτος. Μετά την ένταξή του, θα απαιτηθεί η σύναψη προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ του δήμου και της περιφέρειας, επειδή ο δήμος δεν διαθέτει στελεχωμένη τεχνική υπηρεσία, προκειμένου να προχωρήσει, ομαλά και γρήγορα, η υλοποίηση του έργου.

Αμέσως, μετά, η κ. Μακρή και ο δήμαρχος και αντιδήμαρχος συναντήθηκαν με τον κ. Μπαγινέτα, στον οποίο και έθεσαν το ζήτημα της ένταξης, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΛΙΕΙΑ», του υποβληθέντος, προς αξιολόγηση, έργου, που αφορά στο αλιευτικό καταφύγιο του Χορευτού. Ο κ. Μπαγινέτας τόνισε ότι η δημιουργία και λειτουργία τέτοιων καταφυγίων αποτελεί πολιτική προτεραιότητα του υπουργείου και, συνεπώς, τέτοιες πρωτοβουλίες ενθαρρύνονται, ιδιαίτερα, όταν ένας από τους στόχους τους είναι και η ανάδειξη και ανάπτυξη των περιοχών, στις οποίες βρίσκονται. Για τον λόγο αυτό, ζήτησε την άμεση συνεργασία των υπηρεσιών του με τις υπηρεσίες του δήμου για να συμπληρωθεί ο φάκελος και να ολοκληρωθεί η υποβολή της πρότασης προκειμένου να λάβει θετική εισήγηση, να εγκριθεί και να υλοποιηθεί.

Τέλος, ο κ. Κουτσάφτης έθεσε το θέμα της σύμφωνης γνώμης από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης για την δημοσίευση από την δημοτική αρχή νέας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του προγράμματος LEADER, συνολικού προϋπολογισμού 300.000€, που δεν έχουν απορροφηθεί από τον προηγούμενο κύκλο πρόσκλησης. Ο κ. Μπαγινέτας, αφού διευκρίνισε τις προϋποθέσεις μίας τέτοιας πρωτοβουλίας, όπως είναι η απουσία υπερδέσμευσης, η ολοκλήρωση της αξιολόγησης των προτάσεων της προηγούμενης πρόσκλησης καθώς, επίσης, και η θέσπιση νομικών δεσμεύσεων, και τόνισε τις δυσκολίες μία τέτοιας ενέργειας, ενημέρωσε, ότι εάν πληρωθούν οι προϋποθέσεις αυτές, θα δώσει την έγκρισή του. Ο δήμαρχος συμφώνησε με την συγκεκριμένη πρόταση του γενικού γραμματέα και τόνισε ότι θα μεριμνήσει ώστε να ικανοποιηθούν όλες οι απαιτήσεις.

Η κ. Μακρή, ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος ευχαρίστησαν, θερμά, τόσο τον υφυπουργό πολιτισμού και αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη όσο και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης για την προθυμία με την οποία τους δέχθηκαν και την άριστη συνεργασία προκειμένου να υλοποιηθούν, επιτυχώς, τα έργα.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Χρυσοχοΐδης: Από 1η Ιουνίου σε λειτουργία 65 τμήματα ενδοοικογενειακής βίας ανά την Ελλάδα

«Η προσπάθειά μας είναι οποιοδήποτε τηλεφώνημα ή πάτημα του panic button να έχει άμεση ανταπόκριση»,…

1 Ιουνίου 2024

Πέθανε η εικαστικός και κόρη του Μίμη Φωτόπουλου, Άννα

Την τελευταία της πνοή άφησε σε ηλικία 76 ετών η εικαστικός Άννα Φωτοπούλου σκορπίζοντας τη…

1 Ιουνίου 2024

Επίθεση στον πρίγκιπα Χάρι από τον γιο του Τζον Λένον: «Είναι ηλίθιος, του αξίζει να τον κοροϊδεύουν»

Επίθεση κατά του πρίγκιπα Χάρι εξαπέλυσε ο γιος του Τζον Λένον, Σον, αποκαλώντας τον «ηλίθιο»,…

1 Ιουνίου 2024

Συντάξεις: Έρχονται αυξήσεις έως 115 ευρώ και αναδρομικά από το 2017

Πρόσθετη αύξηση στη σύνταξη έως 115 ευρώ τον μήνα και αναδρομικά έως 8 ετών θα…

1 Ιουνίου 2024

Ξάνθη: Σπαραγμός στην κηδεία του 20χρονου Αλέξανδρου που σκοτώθηκε σε τροχαίο

Σοκαρισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Ξάνθης μετά τον τραγικό θάνατο του Αλέξανδρου Σερεφία τα…

1 Ιουνίου 2024

ΗΠΑ: 28χρονη νίκησε τον καρκίνο και προειδοποιεί για το σιωπηλό σύμπτωμα

Νικήτρια από την πολυετή μάχη της με τον καρκίνο βγήκε η Mariena Browning, από το…

1 Ιουνίου 2024