Τοπικά

Ζέττα Μακρή: Απαραίτητοι οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί στο 33ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Από το γραφείο της Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Αναφορά κατέθεσε στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής Περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή, υποστηρίζοντας το τεκμηριωμένο, επιστημονικά αλλά και παιδαγωγικά, αίτημα του προϊσταμένου του 33ου Δημοτικού Σχολείου. Ειδικότερα, ο προϊστάμενος μεταφέρει την αγωνία των υπηρετούντων εκπαιδευτικών για την υλοποίηση προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής και συναισθηματικής στήριξης των μαθητών, οι οποίοι βιώνουν ιδιαίτερες καταστάσεις και διαφορετικές συνθήκες σε περιβάλλον εγκλεισμού καθώς και την ανάγκη πρόσθετης στήριξης των αλλοδαπών μαθητών-κρατουμένων ενώ τονίζει τα πολλαπλά οφέλη εφαρμογής αυτών των προγραμμάτων πέραν της προφανούς αναγκαιότητάς τους.
Οι κοινωνικοί λειτουργοί και οι ψυχολόγοι έχουν αποδείξει ότι συμβάλλουν, τα μέγιστα, στην εκπαίδευση των μαθητών. Πολύ περισσότερο όταν οι γνώσεις τους είναι στην διάθεση εφήβων, που, πλέον των δεδομένων εκπαιδευτικών αναγκών, έχουν ανάγκη επανένταξης, άρα πρόσθετης και ιδιαίτερης στήριξης και συγκεκριμένων επιστημονικών γνώσεων των διδασκόντων. Η θωράκιση του 33ου σχολείου, εκτός της στελέχωσης του τμήματος ΖΕΠ με κοινωνικό λειτουργό και ψυχολόγο, κρίνεται απολύτως απαραίτητη, για τους λόγους, που, αναλυτικά, αναφέρει ο προϊστάμενος του σχολείου στην επιστολή, που απέστειλε στην ηγεσία του υπουργείου και κοινοποίησε στην βουλευτή, επικαλούμενος και την εμπειρία του από προγενέστερη συνεργασία με ανάλογους φορείς.
Η κ. Μακρή, γνωρίζοντας το ενδιαφέρον και την ευαισθησία της υπουργού κ. Νίκης Κεραμέως αλλά και αναγνωρίζοντας και την ανάγκη στήριξης του 33ου Δημοτικού Σχολείου, μετέφερε με κοινοβουλευτική αναφορά το αίτημα του προϊσταμένου ζητώντας από την πολιτεία να ενεργήσει ανάλογα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το