Τοπικά

Ζέττα Μακρή: Αναγκαία η παράταση της αντικατάστασης των ταμειακών μηχανών

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, αναγνωρίζοντας το δίκαιο του αιτήματος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, κατέθεσε αναφορά, ζητώντας, δια της κοινοβουλευτικής οδού, την θετική αντιμετώπιση του.
Συγκεκριμένα, η ΑΑΔΕ, με την με αριθμό Α.1100/7-5-2020 απόφασή της, έδωσε χρονική παράταση για την υποχρεωτική απόσυρση των παλαιών ταμειακών μηχανών μέχρι την 31η Ιουλίου 2020, λόγω της πανδημίας. Ο επιχειρηματικός κλάδος χαιρέτισε την πρωτοβουλία αυτή, που, εμπράκτως, αναγνωρίζει το πλήγμα, που τα μέλη του υπέστησαν, λόγω των πρωτοφανών υγειονομικών συνθηκών, μετά και την δεκαετή οικονομική κρίση. Όμως, οι επικρατούσες συνθήκες δεν έδωσαν την ευκαιρία στους επαγγελματίες να ανακτήσουν τον βηματισμό τους και το κόστος της αντικατάστασης των αποσυρθεισών μηχανών είναι δυσβάστακτο, για την συντριπτική τους πλειοψηφία.
Με αυτά τα αποθαρρυντικά δεδομένα, ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, ζητεί, με επιστολή του, από τον διοικητή της ΑΑΔΕ την περαιτέρω χρονική επιμήκυνση του μέτρου της απόσυρσης των παλαιών ταμειακών μηχανών, μέχρι το τέλος του 2020. Η παράταση αυτή θα στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που έχουν πληγεί και δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στο πρόσθετο αυτό κόστος. Αναγνωρίζουν, ωστόσο, την ορθότητα της σύνδεσης των ταμειακών μηχανών με το TAXIS και τον απαιτούμενο εκσυγχρονισμό και εκτιμούν ότι η ολιγόμηνη παράταση δεν προκαλεί σημαντική βλάβη στα κρατικά συμφέροντα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το