Τοπικά

Ζέττα Μακρή: Αναγκαία για την επιβίωσή τους η ενίσχυση των ξενοδόχων

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, για τρίτη, κατά σειρά, φορά, στηρίζει, διά της κοινοβουλευτικής οδού, με κατάθεση αναφοράς την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020, τα εύλογα αιτήματα της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, της οποίας τα μέλη πλήττονται, επαγγελματικά και οικονομικά από την έξαρση της υγειονομικής κρίσης.

Συγκεκριμένα, με επιστολή της, η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας καταθέτει την αγωνία της για το μέλλον των επιχειρήσεων, δεδομένης της τρομερής αύξησης των κρουσμάτων, της ολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, που θα έχει ως αποτέλεσμα την απουσία επισκεπτών. Θεωρούν ότι, για την επιβίωσή τους, είναι επιτακτική η ανάγκη να παγώσουν οι διάφορες φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων αυτών, όπως και η καταβολή του ΦΠΑ και του τέλους διανυκτέρευσης. Θέτουν, επίσης, ως αίτημα την δυνατότητα αποζημίωσης όχι μόνον ενός αλλά όλων των μελών των εταιρικών σχημάτων, αλλά και την καταβολή της επιστρεπτέας προκαταβολής στο σύνολο των δικαιούχων, γιατί πολλοί έχουν αποκλεισθεί και αδικηθεί.

Δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις αυτές θα πρέπει, κάποια στιγμή, να επανεκκινήσουν την λειτουργία τους και να επανέλθουν στην κανονικότητα, τα μέλη της Ένωσης θα ήθελαν να γνωστοποιήσουν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους στην πολιτική ηγεσία προκειμένου να ρυθμιστεί αυτή η κατάσταση.
Η κ. Μακρή θεωρώντας ότι ο κλάδος, όντως, πλήττεται, κατέθεσε κοινοβουλευτική αναφορά, υποστηρικτική των απόψεών τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το