Τοπικά

Ζέττα Μακρή: Aγορά, νέου, μικρού όγκου ασθενοφόρου για την Σκόπελο – Τηλεϊατρική στην Σκόπελο και Αλόννησο

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με ιδιαίτερη χαρά η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και Βουλευτής Μαγνησίας κ. Zέττα Μ. Μακρή ανακοίνωσε στον Δήμαρχο Σκοπέλου κ. Σ. Περισσή ότι, μετά από άριστη συνεργασία και άμεση ανταπόκριση των Διευθυνόντων Συμβούλων του OTE A.E. κ. Μιχάλη Τσαμάζ και της ΔΕΔΔΗΕ κ. Τάσου Μάνου, έχουν εξασφαλισθεί 30.000€ από το συνολικό ποσό των 50.000€, που απαιτείται για την αγορά νέου μικρού όγκου ασθενοφόρου για την Σκόπελο. Το υπόλοιπο ποσό των 20.000€ θα προσφερθεί από τον Σκοπελίτη, στην καταγωγή, γνωστό γυναικολόγο– μαιευτήρα κ. Γιώργο Σταματίου.

Συγκεκριμένα, η αγορά ενός νέου και μικρού, σε όγκο, ασθενοφόρου είναι απαραίτητη δεδομένου ότι οι δρόμοι εντός των οικισμών του νησιού είναι ιδιαίτερα στενοί – όπως και στην πλειοψηφία των νησιών – και δεν είναι προσβάσιμοι με ασθενοφόρο κανονικών διαστάσεων για την μεταφορά των ασθενών στο Κέντρο Υγείας ώστε να παρέχεται η υγειονομική φροντίδα. Για τον λόγο αυτό η κ. Μακρή, σε συνέχεια του αιτήματος του Δημάρχου κ. Σ. Περίσση, τις τελευταίες ημέρες, δραστηριοποιήθηκε, έντονα, για την αναζήτηση χορηγών, οι οποίοι, με την αρωγή τους, θα βοηθήσουν, αποτελεσματικά, στην αντιμετώπιση αυτής της τόσο δύσκολης κατάστασης.

Ακόμη, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της VODAFONE Ελλάδας κ. Χάρης Μπρουμίδης, μετά από συνεννόηση με την κ. Μακρή, δεσμεύθηκε ότι, στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης, το Ίδρυμα VODAFONE Ελλάδας θα παρέχει υπηρεσίες τηλεϊατρικής στην Σκόπελο και στην Αλόννησο. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, για το οποίο η κ. Μακρή είχε ιδιαίτερη γνώση από την περίοδο που είχε διατελέσει Υφυπουργός Υγείας, θα δώσει πρόσβαση σε όλους εκείνους τους πολίτες, που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, να απολαμβάνουν ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών υγείας και περίθαλψης, με στόχο την ακόμη περισσότερο θωράκιση της δημόσια υγείας. ‘Ηδη, συγκεντρώνονται τα απαιτούμενα στοιχεία δημογραφικά, γεωγραφικά κ.α., σε συνεργασία με τους Δημάρχους Σκοπέλου και Αλοννήσου, για την ταχύτερη εκκίνηση του προγράμματος.

Η κ. Μακρή δήλωσε την μεγάλη ικανοποίησή της για την έκβαση των προσπαθειών για την αγορά του ασθενοφόρου στην Σκόπελο, σημειώνοντας ότι οι κάτοικοι της Σκοπέλου, πέρα από τα υπόλοιπα ασθενοφόρα, δικαιούνται και το νέο μικρού όγκου ασθενοφόρο, τονίζοντας, ιδιαίτερα, πώς το καινούριο, σε σχέση με τα μεταχειρισμένα, θα είναι επαρκέστερο ως προς τον κίνδυνο ζημιών και κινητοποίησης. Ενώ, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η παροχή υπηρεσιών τηλεϊατρικής στην Σκόπελο και στην Αλόννησο θα προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια και θωράκιση στους πολίτες των συγκεκριμένων νησιωτικών περιοχών.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το