Τοπικά

Ζέττα Μακρή: 2 νέα μέλη πληρώματος για το ασθενοφόρο του Κέντρο Υγείας Αργαλαστής από την 5η ΥΠΕ

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μ. Μακρή, αμέσως, μετά το ατυχές συμβάν, που έλαβε χώρα στις 30 Ιουλίου 2021 στο Χόρτο Ν. Πηλίου, επικοινώνησε με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη για να ενημερωθεί, αναλυτικά, για το ζήτημα της στελέχωσης του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής. Σήμερα, Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021, ο κ. Σερέτης επισκέφθηκε την κ. Μακρή, στο γραφείο της, προκειμένου να της ανακοινώσει την απόφαση της 5ης ΥΠΕ, η οποία ελήφθη, χθες, για την στελέχωση, με δύο ακόμη μέλη, του πληρώματος του ασθενοφόρου του συγκεκριμένου Κέντρου Υγείας. Οι ενέργειες της 5ης ΥΠΕ ήταν άμεσες αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα της αποτελεσματικής και εύρυθμης λειτουργίας των Κέντρων Υγείας με ειδικότητες και λοιπό προσωπικό αναγκαίο για την υγειονομική κάλυψη των μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών των δυσπρόσιτων και ορεινών περιοχών, όπως είναι του Νοτίου Πηλίου – και όχι μόνο – κατά την καλοκαιρινή περίοδο, αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στις περιοχές αυτές.

Ακόμη, ο κ. Σερέτης ενημέρωσε την κ. Μακρή ότι, στο πλαίσιο της αναβάθμισης της παροχής υπηρεσιών δημόσιας υγείας, το Φαρμακευτικό Τμήμα του Γ.Ν. Βόλου «Αχιλλοπούλειο» ενισχύθηκε με τρεις προσλήψεις, δύο του κλάδου ΠΕ Φαρμακοποιών και μία του κλάδου ΔΕ Βοηθών Φαρμακείου.

Η κ. Μακρή, αφού ευχαρίστησε, θερμά, τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φ. Σερέτη για την άμεση κινητοποίησή του αλλά και για τις προσπάθειες, που κατέβαλε, ώστε να ενισχυθεί το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή και τόνισε ότι είναι απαραίτητη η κάλυψη των κενών, ιδίως σε περιοχές απομακρυσμένες και κατά την καλοκαιρινή περίοδο, ώστε να μην διακινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το