Τοπικά

«Ζεστοί» οι Βολιώτες για το έθιμο της Τσικνοπέμπτης – Θα τσικνίσουν και φέτος σε ταβέρνες και εστιατόρια

Θα τσικνίσουν και φέτος οι Βολιώτες με τα εστιατόρια και τις ταβέρνες να έχουν προετοιμαστεί για την αυριανή ημέρα της Τσικνοπέμπτης κάνοντας τις παραγγελίες τους, ενώ δέχονται κρατήσεις από την προηγούμενη εβδομάδα. Σε πολλά μαγαζιά το έθιμο της Τσικνοπέμπτης θα συνοδεύεται με ζωντανή μουσική. Θα τηρηθεί και φέτος το έθιμο της Τσικνοπέμπτης, ενώ πολλοί είναι αυτοί που έχουν ήδη μεριμνήσει και έχουν προχωρήσει σε κρατήσεις με τα μαγαζιά να έχουν προχωρήσει στις απαραίτητες παραγγελίες για την αυριανή ημέρα. Ταβέρνες και εστιατόρια δέχονται κρατήσεις από την περασμένη εβδομάδα, ενώ λίγες θέσεις έχουν απομείνει και όσοι ενδιαφέρονται πρέπει να βιαστούν αν θέλουν να το τσικνίσουν έξω και να διασκεδάσουν. Την τιμητική τους για την ημέρα αυτή έχουν τα παϊδάκια, η σούβλα, το λουκάνικο, η πανσέτα, το μπιφτέκι κ.ά., αλλά και ό,τι κρεατικό ψήνεται στα κάρβουνα. Μπορεί η οικονομική κρίση και η οικονομική αδυναμία να έχουν μειώσει την κατανάλωση, όμως οι πελάτες έχουν αυξηθεί σε πολλές περιπτώσεις.

Η κ. Ασπασία Δεληγιάννη, ιδιοκτήτρια του εστιατορίου TerraResto στην παραλία του Βόλου, τόνισε ότι οι προετοιμασίες έχουν ήδη αρχίσει με την προτίμηση των πελατών να είναι τα σουβλάκια, τα παϊδάκια, τα μπιφτέκια κ.ά. «Τα κρεατικά που προσφέρονται την Τσικνοπέμπτη είναι σε οικονομικές τιμές και για όλα τα βαλάντια. Για τη συγκεκριμένη ημέρα πέρα από τα κλασικά, θα υπάρχει και αληθινό μπουμπάρι, ενώ οι πελάτες μας θα διασκεδάσουν με την παρουσία δύο φωνών στο τραγούδι ζωντανά» πρόσθεσε η ίδια για να συμπληρώσει ότι μέχρι χθες το μεσημέρι το μισό μαγαζί ήταν ήδη κλειστό από κρατήσεις. Από την πλευρά του ο κ. Θεολόγης Σουγγάρης, ιδιοκτήτης οικογενειακής ταβέρνας στην οδό Δημ. Γεωργιάδου, σημείωσε ότι οι προτιμήσεις για την ημέρα της Τσικνοπέμπτης είναι τα ψητά στα κάρβουνα και η σούβλα, ενώ οι κρατήσεις είναι πολλές και άρχισαν αρκετές μέρες πριν.
Ο ίδιος επισήμανε πως η κίνηση φέτος είναι λίγο καλύτερη από πέρσι και σίγουρα είναι η καλύτερη χρονιά της τελευταίας 4ετίας για να συμπληρώσει ότι ο κόσμος βγαίνει για να διασκεδάσει και να το τσικνίσει, αλλά κατανάλωση δεν υπάρχει.

Ο κ. Θεολόγης Σουγγάρης, ιδιοκτήτης οικογενειακής ταβέρνας

Η κ. Ευαγγελία Ψύρρα, ιδιοκτήτρια ταβέρνας στο πάρκο της Χιλιαδούς, σημείωσε ότι μόλις χθες το μεσημέρι έκλεισε και το τελευταίο τραπέζι για την Τσικνοπέμπτη με τις κρατήσεις να έχουν αρχίσει από την προηγούμενη εβδομάδα. «Την τιμητική τους έχουν τα παϊδάκια και η πανσέτα, αλλά και τα μαγειρευτά κρεατικά για την Τσικνοπέμπτη και οι παραγγελίες ήδη έχουν γίνει» πρόσθεσε η ίδια. Σύμφωνα με την ίδια, η φετινή χρονιά είναι λίγο καλύτερη σε σχέση με την περσινή με την κατανάλωση να είναι λίγο ανοδική, ενώ τόνισε ότι σε σύγκριση με τα χρόνια πριν την κρίση υπάρχει μεγάλη πτώση. «Η κατανάλωση πριν την κρίση άγγιζε την υπερβολή» κατέληξε χαρακτηριστικά.

Η κ. Ευαγγελία Ψύρρα
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το