Τοπικά

Ζέστη και ανομβρία στη Μαγνησία “Θ”

zesti

Ζέστη και ανομβρία θα επικρατήσει στη Μαγνησία το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, ωστόσο από τις 10 του μήνα περίπου και μετά αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές.

Η ερχόμενη πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου πάντως θα είναι αρκετά ζεστή και θα δώσει την ευκαιρία για μπάνια και διακοπές, σε όσους έχουν αυτή τη δυνατότητα.

Όπως όλα δείχνουν, οι εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου θα γίνουν με άσχημο καιρό.

Πιο συγκεκριμένα ως και τις 8-10 Σεπτεμβρίου, θα επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες και δεν θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Οι μέγιστες θερμοκρασίες στην πόλη του Βόλου θα φθάσουν και τους 33-34 βαθμούς Κελσίου, ενώ υψηλές θα είναι και οι ελάχιστες, στους 23-24 βαθμούς.

Μετά τις 10 Σεπτεμβρίου και ιδιαίτερα το τρίτο δεκαήμερο του μήνα, αναμένεται να έχουμε θυελλώδεις βοριάδες, πτώση της θερμοκρασίας της τάξεως των 10-15 βαθμών Κελσίου και ισχυρές καταιγίδες, χαλάζι και πολλές γενικότερα βροχές.

Ο λόγος για ένα αρκετά ισχυρό σύστημα καταιγίδων, το οποίο θα δημιουργηθεί με την κατάρρευση του ισχυρού αντικυκλώνα, δηλαδή υψηλών πιέσεων, που θα κατακλύσουν την νοτιοανατολική Ευρώπη και τη χώρα μας.

Αυτός ο αντικυκλώνας, θα φέρει τις επόμενες μέρες υψηλές θερμοκρασίες στην Ελλάδα, ωστόσο μετά τις 9-10 Σεπτεμβρίου, θα καταρρεύσει απότομα, διότι χαμηλές πιέσεις από την βόρεια Ευρώπη, θα φέρουν ψυχρούς βόρειους ανέμους και καταιγίδες. Μάλιστα αυτές οι καταιγίδες ενδέχεται να είναι αρκετά ισχυρές και επικίνδυνες.

Πιο αναλυτικά σήμερα, αύριο και όλη σχεδόν την επόμενη εβδομάδα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι.. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σήμερα από 18 μέχρι 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ αύριο η μέγιστη θα φθάσει τους 32.

Δευτέρα-Τρίτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα, ενώ Τετάρτη-Πέμπτη ανεβαίνει ένα-δύο βαθμούς ακόμη και θα φθάσει τους 33 στο Βόλο.

Σύμφωνα με πιο μακροπρόθεσμες προβλέψεις των μετεωρολόγων, ο Οκτώβριος θα κυλίσει με περισσότερη ψύχρα, ως και κρύα, από τα μέσα του και μετέπειτα, αλλά και με πολλές βροχοπτώσεις. Δεν αποκλείονται τα πρώτα χιόνια στα βουνά της βόρειας Ελλάδας προς τα τέλη του μήνα.

Τέλος ο Νοέμβριος θα είναι ο πιο ψυχρός μήνας του Φθινοπώρου και θα κυλίσει με βροχές, καταιγίδες αλλά και χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της βόρειας Ελλάδας. Προς τα τέλη του μήνα δεν αποκλείεται χιόνια να εμφανιστούν και σε περιοχές ορεινές και ημιορεινές της κεντρικής χώρας, ίσως και σε πεδινά τμήματα της βόρειας Ελλάδας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το