Τοπικά

«Ζεστάθηκε» η αγορά πετρελαίου θέρμανσης – Σπεύδουν λόγω χαμηλής τιμής να προμηθευτούν για του χρόνου

«Ζεστάθηκε» τις τελευταίες ημέρες η κατανάλωση στο πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς αρκετοί βλέποντας τις πολύ καλές τιμές σπεύδουν να αγοράσουν από τώρα ποσότητες που θα τις χρειαστούν τον ερχόμενο χειμώνα. Μάλιστα, αν κάποιος προμηθευτεί ένα λίτρο μπορεί να εξοικονομήσει 200 ευρώ.
Μία από τις ελάχιστες συνέπειες της πανδημίας που μπορούν να ωφελήσουν τους καταναλωτές, είναι και η μείωση των τιμών στα καύσιμα λόγω της γενικότερης ύφεσης στη διεθνή αγορά πετρελαίου.
Στη Μαγνησία η τιμή του ενός λίτρου πετρελαίου θέρμανσης κυμαίνεται στα 90 λεπτά, όταν τον περασμένο Οκτώβριο είχε εκκίνηση στο 1,10 ευρώ.

«Το πετρέλαιο θέρμανσης πωλείται πλέον 20 λεπτά φθηνότερα το λίτρο, δίνοντας την ευκαιρία στους καταναλωτές να προμηθευτούν από τώρα ποσότητες που θα τους χρειαστούν τον ερχόμενο χειμώνα» τόνισε η πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών πρατηρίων καυσίμων Μαγνησίας κ. Βάσω Κοντοχρήστου που πρόσθεσε πως «βλέπουμε αυτές τις ημέρες να έχει «ζεσταθεί» η αγορά πετρελαίου θέρμανσης, επειδή οι τιμές μειώθηκαν. Δεχόμαστε παραγγελίες από καταναλωτές και πρέπει να σημειώσουμε πως η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης φέτος θα συνεχιστεί μέχρι και τις 27 Απριλίου».
Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα του οικονομικού οφέλους για κάποιον καταναλωτή το εξής: «Αν κάποιος αγοράσει τώρα ένα τόνο πετρέλαιο θέρμανσης για του χρόνου, θα έχει εξοικονομήσει 200 ευρώ δεδομένου ότι πέρυσι ξεκίνησε με τιμή στο 1,10 ευρώ το λίτρο».

Και βέβαια φέτος ο χειμώνας ήταν σε γενικές γραμμές ήπιος, όμως κανείς δεν ξέρει τι θα κάνει του χρόνου.
Πάντως λόγω της ηπιότητας του φετινού χειμώνα, οι παραγγελίες για πετρέλαιο θέρμανσης συνολικά ήταν 30% μειωμένες από πέρυσι. Και αυτό ήταν ένα πλήγμα για τους πρατηριούχους οι οποίοι συγχρόνως έχουν να αντιμετωπίσουν και την σχεδόν μηδαμινή κίνηση σε πώληση καυσίμων κίνησης για την πασχαλινή περίοδο.
«Είναι το χειρότερο Πάσχα από την άποψη κατανάλωσης βενζίνης εδώ και πολλά χρόνια» επισήμανε η κ. Κοντοχρήστου και συμπλήρωσε πως «η μείωση της κατανάλωσης ανέρχεται στο 80% σε σχέση με πέρυσι».
Οι τιμές είναι πολύ ελκυστικές, αλλά, όταν κάποιος δεν μπορεί να μετακινηθεί με το όχημά το, ποιο το όφελος να γεμίσει το ρεζερβουάρ του Ι.Χ.; «Η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στη Μαγνησία είναι στο 1,30 ευρώ το λίτρο. Πλέον είμαστε ελαφρώς πιο χαμηλά και από το 2015» είπε η πρόεδρος των πρατηριούχων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το