Τοπικά

«Ζεστάθηκε» η αγορά με πασχαλινά δώρα – Πληρότητες πάνω από 70% στα ξενοδοχεία 

«Ζεστάθηκε» τις τελευταίες μέρες η εμπορική αγορά με τα πασχαλινά δώρα από τις νονές για τα βαφτιστήρια όπως και τους άλλους πολίτες για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε με τον καιρό να μην είναι «σύμμαχος» καθώς την Κυριακή των Βαΐων, τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη έβρεχε, με αποτέλεσμα ο κόσμος να μην κατέβει στην αγορά.
«Από τη Μεγάλη Τετάρτη που βελτιώθηκε ο καιρός, άρχισε να τονώνεται και η κατανάλωση και γενικά είναι καλύτερα σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες. Μάλιστα μέχρι και χθες η κίνηση στην αγορά ήταν ζωηρή» επισήμανε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Απόστολος Οντόπουλος και πρόσθεσε πως «παράλληλα καταβλήθηκαν τα δώρα στον ιδιωτικό τομέα, το επίδομα ακρίβειας και όλα συνέβαλαν στην τόνωση της αγοραστικής κίνησης. Αυτές τις μέρες κινήθηκαν πιο πολύ οι κλάδοι που σχετίζονται με τα βαφτιστήρια, τα είδη σπιτιού, όμως και οι άλλοι κλάδοι είχαν κινητικότητα».
Χθες ο καιρός ήταν πολύ καλός και ο κόσμος είχε την ευκαιρία να συνδυάσει τη βόλτα για ψώνια στην αγορά με ένα καφέ ή τσίπουρο.
«Αν δεν υπήρχαν οι τσουχτεροί λογαριασμοί στην ενέργεια, θα μιλούσαμε για το καλύτερο Πάσχα της τελευταίες δεκαετίας καθώς ο κόσμος έχει διάθεση για να καταναλώσει» σημείωσε ο κ. Οντόπουλος.

Πληρότητες πάνω από 70% στα ξενοδοχεία
Κρατήσεις μέχρι και το παραπέντε, σήμερα δηλαδή Μεγάλο Σάββατο αναμένουν οι ξενοδόχοι. Προς το παρόν οι πληρότητες κυμαίνονται πάνω από το 70%, ενδεχομένως οι άνθρωποι του τουρισμού να περίμεναν και μεγαλύτερο ποσοστό, καθώς η ακρίβεια έχει επιδράσει στα νοικοκυριά. Πάντως επειδή όλα είναι πολύ ρευστά, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης «δεν απέκλειε ακόμη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και από σήμερα. Είναι η ελληνική συνήθεια να παίρνουμε τις αποφάσεις μας την τελευταία στιγμή».
Ο κ. Ζαφείρης δήλωσε πως οι πληρότητες μέχρι και χθες άγγιζαν το 70% με τον Βόλο, την Πορταριά, τη Μακρινίτσα να καταγράφουν πολύ υψηλά ποσοστά. Είχαμε και ακυρώσεις αλλά και οι κρατήσεις ανανεώνονταν συνεχώς. Μπορεί τελικά και να ξεπεράσουμε το 80%, αφού υπάρχουν και οι επισκέπτες που το αποφασίσουν την τελευταία στιγμή. Τα ξενοδοχεία είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους επισκέπτες με τις τιμές τους να είναι σταθερές εδώ και αρκετά χρόνια».

Με ανοιξιάτικο καιρό το ψήσιμο του οβελία
Με ηλιόλουστο καιρό θα ψήσουμε τον οβελία αύριο Κυριακή του Πάσχα στον Βόλο και ευρύτερα τη Μαγνησία, καθώς, όπως αναφέρει το meteo.gr σήμερα Μεγάλο Σάββατο θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τη μέγιστη τιμής θερμοκρασίας να κυμαίνεται στους 22 βαθμούς. Αύριο Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα είναι αίθριος και η μέγιστη τιμή θερμοκρασίας θα κυμανθεί στους 23 βαθμούς Κελσίου. Μεθαύριο Δευτέρα του Πάσχα η θερμοκρασία θα φτάσει στους 24 βαθμούς, ενώ περαιτέρω άνοδος αναμένεται στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Γενικότερα ο καιρός θα είναι καθαρά ανοιξιάτικος διευκολύνοντας τον κόσμο για να γιορτάσει το Πάσχα με τα αγαπημένα του πρόσωπα είτε στην πόλη είτε στο χωριό.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το