Τοπικά

«Ζεστάθηκαν» τα ταμεία των εμπόρων στον Βόλο με την Black Friday

Σε ένα από τα πιο δυναμικά από αγοραστική άποψης τριήμερα εξελίχθηκε τελικά για την πόλη του Βόλου η black Friday που ουσιαστικά ξεκίνησε από την περασμένη Πέμπτη και διήρκεσε μέχρι και προχθές Σάββατο.

Οι εικόνες με τις ουρές στα καταστήματα, αλλά και τους καταναλωτές να κρατούν τσάντες με είδη και στα δύο χέρια γύρισαν την εμπορική αγορά στα προ κρίσης επίπεδα προσδίδοντας μια «ανάσα» αισιοδοξίας για το επόμενο διάστημα, καθότι ήδη εισήλθαμε στη χριστουγεννιάτικη περίοδο που παραδοσιακά δημιουργεί προϋποθέσεις τόνωσης της αγοράς.

Μάλιστα σε κάποια καταστήματα πριν ακόμη ανοίξουν οι πόρτες πρωί-πρωί είχαν συγκεντρωθεί απ’ έξω καταναλωτές αναμένοντας να εισέλθουν για να αγοράσουν τα είδη.
Δύο ήταν τα στοιχεία φέτος που έδωσαν ξεχωριστή δυναμική στη διεθνή αυτή εμπορική γιορτή που ήρθαν ως μόδα τα τελευταία χρόνια από τις ΗΠΑ, αλλά φαίνεται πως θα καθιερωθεί δυναμικά και στην Ελλάδα.

Το πρώτο ήταν η μεγάλη συμμετοχή των εμπόρων της πόλης και το δεύτερο οι πολύ καλές εκπτώσεις, ασχέτως, αν επιτρεπόταν να γίνουν μόνο στο 50% των ειδών τους.
Το αποτέλεσμα ήταν να γεμίσουν με κόσμο όχι μόνο τα καταστήματα με ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, όπου επικράτησε το αδιαχώρητο, αλλά και άλλα πολλά εμπορικά που πωλούν διάφορα είδη, όπως στην ένδυση, την υπόδηση, τον καλλωπισμό.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Απόστολος Οντόπουλος επισήμανε πως «ήταν ένα πολύ καλό τριήμερο στο πλαίσιο του Black Friday, για τους εμπόρους που είδαν την αγοραστική κίνηση να ανακάμπτει δυναμικά. Υπάρχουν συνάδελφοι που μας είπαν ότι αυτές τις τρεις ημέρες είχαν κίνηση που αντιστοιχεί και σε δύο εβδομάδες ακόμη, και έτσι θα μπορέσουν να καλύψουν ανάγκες του μήνα ο οποίος μετά τις 11 Νοεμβρίου που ολοκληρώθηκαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις ήταν «νεκρός» από κατανάλωση».

Ο κ. Οντόπουλος πρόσθεσε πως «το 80% των εμπόρων της πόλης συμμετείχαν στην εμπορική γιορτή και είχαν πολύ καλές προσφορές, οι οποίες ξεκίνησαν από την Πέμπτη και διήρκεσαν μέχρι και το Σάββατο. Όλα τα καταστήματα είχαν κίνηση και οι καταναλωτές στήριξαν την τοπική αγορά και τα εμπορικά».
Οι εκπτώσεις κυμαίνονταν ακόμη και μέχρι και το 50%, ενώ υπήρχαν περιπτώσεις όπου κάποιος αγόραζε ένα είδος και το δεύτερο το έπαιρνε δωρεάν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το