Τοπικά

Α. Ζέρβας: Σε μετέωρο βήμα η ΑΝΕΒΟ (video)

Ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου Βόλου κ. Ανδρέας Ζέρβας, θα είναι ίσως ο τελευταίος αιρετός στη διοίκησή της. Η πολιτική απόφαση που έχει ληφθεί αφορά το κλείσιμο της εταιρείας, εκτός και αν μέχρι το τέλος του χρόνου αποκτήσει μέσα από έντονη κινητικότητα ευρωπαϊκά προγράμματα, τα οποία θα μπορέσει να διαχειριστεί για να «αναπνεύσει» οικονομικά και να δικαιολογήσει τη μισθοδοσία.

Στην περίπτωση που κλείσει, η οποία σήμερα δείχνει να είναι και η πιθανότερη , δύο εργαζόμενοι αορίστου χρόνου, θα μεταφερθούν στη διεύθυνση προγραμματισμού του Δήμου και για τα ευρωπαϊκά προγράμματα , θα υπάρξει συνεργασία με εξωτερικούς συνεργάτες.

Το υπόλοιπο προσωπικό θα λύσει τη συνεργασία του οριστικά με τον δήμο.

Ο κ. Ζέρβας δηλώνει ότι η εταιρεία σταμάτησε να εξυπηρετεί τους σκοπούς για τους οποίους δημιουργήθηκε, έχει «καθήσει» στον τομέα των δραστηριοτήτων, έχει οικονομικό άνοιγμα και είναι αδύνατον να επιβιώνει μέσα από προγραμματικές συμβάσεις με τον δήμο. Μέχρι το τέλος του χρόνου οπότε θα αποφασιστεί οριστικά και το μέλλον της θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τον κύκλο των προγραμμάτων που διαχειρίζεται και να έχει ανοίξει με πρωτοβουλία των ίδιων των εργαζομένων , έναν νέο κύκλο. Αν ο κύκλος δεν ανοίξει, μέλλον δεν υπάρχει. Ο ίδιος έχει προτείνει η εταιρεία να μεταστεγαστεί , σε ένα λιγότερο ενεργοβόρο κτίριο.

Αν ληφθεί η συγκεκριμένη απόφαση, αυτό θα σηματοδοτήσει και τη συνέχιση της λειτουργίας της, χωρίς όμως καμία βοήθεια από τον Δήμο. Το οικονομικό άνοιγμα της εταιρείας, ύψους 46.000 ευρώ , θεωρείται κρίσιμο, από την ώρα που δεν παράγει …

«Η εταιρεία θα μπορούσε να κλείνει την ψαλίδα των οικονομικών εκκρεμοτήτων της , αν φρόντιζε να λαμβάνει τα ποσοστά της από τη μονάδα βιοαερίου στον ΧΥΤΑ. Η προηγούμενες διοικήσεις δεν φρόντισαν να διεκδικήσουν ούτε τα οφειλόμενα και βρισκόμαστε σε δικαστική διαμάχη, απαιτώντας περισσότερα από 250.000 ευρώ», σημειώνει.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το