Κόσμος

Ζελένσκι για την επίσκεψη Μητσοτάκη: «Ευχαριστώ όσους νοιάζονται για τον λαό μας»

Ανάρτηση για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Οδησσό έκανε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, λέγοντας «ευχαριστώ» σε όσους «νοιάζονται για τον λαό και τη χώρα μας».

Όπως γράφει ο Ουκρανός πρόεδρος, μαζί με τον Έλληνα ομόλογό του απέτισαν «φόρο τιμής σε όσους σκοτώθηκαν στις 2 Μαρτίου εξαιτίας του ρωσικού χτυπήματος “Σαχέντ” σε κτίριο κατοικιών εννέα ορόφων».

«Από την επίθεση αυτή σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και πέντε παιδιά. Ο Mark ήταν 3 ετών. Ο Tymofiy ήταν μόλις τεσσάρων μηνών. Η Yelyzaveta δεν ήταν ούτε ενός έτους όταν πέθανε μαζί με τη μητέρα της… Ο Serhiy και η Zlata ήταν εννέα και οκτώ ετών. Τα συλλυπητήριά μου στους συγγενείς των θυμάτων. Μίλησα επίσης με τους κατοίκους του κατεστραμμένου κτιρίου και των γειτονικών σπιτιών. Είναι ζωτικής σημασίας να παρέχονται όλα όσα χρειάζονται για όσους έχασαν τα σπίτια τους. Θα λάβουν την απαραίτητη βοήθεια. Όλοι θα λάβουν επίσης αποζημίωση για τα κατεστραμμένα σπίτια τους», προσθέτει.

Κλείνοντας, υπογραμμίζει: «Όλες οι σχετικές υπηρεσίες που βρίσκονταν στο σημείο έκαναν τη δουλειά τους, βοηθώντας και παλεύοντας για τις ζωές των ανθρώπων μας. Η επιχείρηση διάσωσης διήρκεσε σχεδόν δύο ημέρες. Εύχομαι σε όλους τους τραυματίες ταχεία ανάρρωση. Ευχαριστώ όλους όσους νοιάζονται για τον λαό και τη χώρα μας».

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι πραγματοποιήθηκε στη σκιά της επίθεσης που σημειώθηκε νωρίτερα, περισσότερα από 150 μέτρα μακριά από την ελληνική αποστολή.

Πώς έγινε η έκρηξη στην ελληνική αποστολή
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε έκτακτη επίσκεψη στην Ουκρανία και πιο συγκεκριμένα στην Οδησσό για να συναντήσει τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Η επίσκεψη δεν είχε ανακοινωθεί για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, που επικαλείται το OPEN, η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην αυτοκινητοπομπή της προεδρίας της Ουκρανίας και κοντά στην ελληνική αποστολή ενώ ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από την περιοχή της Κριμαίας προς την Οδησσό.

Τι αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για την έκρηξη
Επικαλούμενη πολύ καλά ενημερωμένες κυβερνητικές πηγές, η Σοφία Φασουλάκη ανέφερε στο OPEN πως η έκρηξη ήταν μακρύτερα από τα 150 μέτρα, όπως αρχικά αναφέρθηκε από τα ουκρανικά μέσα.

Όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής είναι πολύ καλά στην υγεία τους και δεν υπάρχει, τουλάχιστον προς ώρας κανένας λόγος ανησυχίας. Όπως όλα δείχνουν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις επόμενες ώρες θα αποχωρήσει από το ουκρανικό έδαφος για να μεταβεί στο Βουκουρέστι, για να παρουσιαστεί στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Οι ελληνικές Αρχές έχουν επικοινωνήσει με τις ουκρανικές και έχουν λάβει διαβεβαιώσεις πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την αποχώρηση της ελληνικής αποστολής.

Πηγή: ethnos.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Άνετα στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΕΠΣΘ ο Ολυμπιακός 6-0 την Α.Ε. 2002

Με χαρακτηριστική άνεση ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 6-0 της τυπικά γηπεδούχου Α.Ε. 2002 στο ΕΑΚ…

6 Μαρτίου 2024

Οι απόστρατοι Αξιωματικοί Στρατού έκοψαν πίτα και αντάλλαξαν ευχές

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Μαγνησίας (ΕΑΑΣ), το Σάββατο 2 Μαρτίου, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα…

6 Μαρτίου 2024

Τουλάχιστον 2 νεκροί από την επίθεση σε πλοίο κυπριακών συμφερόντων – Ανέλαβαν την ευθύνη οι Χούθ

Τουλάχιστον δύο μέλη του πληρώματος του πλοίου «True Confidence» έχασαν τη ζωή τους στην πρώτη…

6 Μαρτίου 2024

Έκοψε πίτα η Ένωση Καταναλωτών Βόλου και Θεσσαλίας

Σήμερα, η Ένωση Καταναλωτών Βόλου και Θεσσαλίας υποδέχτηκε τη νέα επιχειρησιακή χρονιά με ζεστασιά και…

6 Μαρτίου 2024

Την Παρασκευή θα εκδικαστεί η έφεση της ΠΑΕ Βόλος

Την ερχόμενη Παρασκευή στις 11 το πρωί θα εκδικαστεί η έφεση της ΠΑΕ Βόλος και…

6 Μαρτίου 2024

Στις 31 Μαρτίου η 2η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ λόγω Εθνικής

Δεκτό ομόφωνα από τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ έγινε το αίτημα της ΕΠΟ, προκειμένου να…

6 Μαρτίου 2024