Ελλάδα

Ζεφύρι: Βρέθηκε ο αστυνομικός που χαστούκισε τον 12χρονο – Σε διαθεσιμότητα 4 της ΕΛΑΣ

Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το περιστατικό βιαιοπραγίας από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ κατά ανήλικου Ρομά που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας στο Ζεφύρι. Σύμφωνα με όσα καταγράφηκαν στο βίντεο-ντοκουμέντο, προηγήθηκε λογομαχία ανάμεσα στον αστυνομικό και τον ανήλικο.
Στη συνέχεια, όμως, όπως μεταδίδει η ρεπόρτερ του Οpen TV, Μίνα Καραμήτρου, ο άντρας της ΕΛ.ΑΣ., στις 6:00, τηλεφώνησε στον προϊστάμενό του και του ζήτησε ρεπό, με την πρόφαση ότι έχει συμβεί κάτι πολύ σοβαρό και πως πρέπει να λείψει για το υπόλοιπο της ημέρας από την υπηρεσία.

Αργότερα, όταν έγινε γνωστό το περιστατικό της βιαιοπραγίας εις βάρος του ανηλίκου, ο προϊστάμενος του αστυνομικού τον κάλεσε στο κινητό για να επιστρέψει στην υπηρεσία του, και ενώ εκείνος τον διαβεβαίωσει πως θα γυρίσει, εξαφανίστηκε.
Οι αστυνομικοί των εσωτερικών υποθέσεων τον έψαξαν, όμως δεν κατάφερε να τον βρουν, μέχρι που παρήλθε το αυτόφωρο, οπότε ο αστυνομικός, ο οποίος φέρεται να βιαιοπράγησε, επανήλθε στην υπηρεσία.
Στο μεταξύ, ελεγχόμενοι είναι και οι τρεις συνάδελφοί του, που ήταν παρόντες στο περιστατικό, αλλά παρέμειναν αμέτοχοι. Ως εκ ούτου, σε διαθεσιμότητα τέθηκαμ και οι 4 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το