Ελλάδα

Ζάκυνθος: Κλείνει ο κεντρικός δρόμος στον Λαγανά με εντολή Χρυσοχοΐδη

Στη Ζάκυνθο βρέθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να μελετήσει τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία ενώ στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε βρέθηκε ο Λαγανάς.
Ο υπουργός πραγματοποίησε συσκέψεις με την τοπική Αστυνομία αλλά και με φορείς του νησιού στις οποίες αποφασίστηκε ότι ο κεντρικός δρόμος του Λαγανά, ο οποίος πλημμυρίζει από τουρίστες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα κλείνει κατά τη διάρκεια της νύχτας όσον αφορά στη διέλευση οχημάτων για λόγους ασφαλείας των πολιτών. Με αυτόν τον τρόπο εκτιμάται πως θα υπάρχει καλύτερο έλεγχος από πεζούς αστυνομικούς που θα περιπολούν στον Λαγανά όλο το 24ωρο.

Παράλληλα η απόφαση έχει ως στόχο να υπάρχει περισσότερος διαθέσιμος χώρους για τους πεζούς στον Λαγανά και να τηρούνται οι αποστάσεις για τον κορονοϊό. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι αποφάσεις λήφθηκαν μετά τα επεισόδια και τους ξυλοδαρμούς που σημειώθηκαν στον Λαγανά μεταξύ τουριστών, αλλά και έπειτα από πολλά περιστατικά παραβατικότητας που έχουν καταγραφεί τον Λαγανά τα τελευταία χρόνια.

Ενισχύεται η Αστυνομία στη Ζάκυνθο
Την Τρίτη φθάνουν στο νησί 20 επιπλέον αστυνομικοί, οι οποίοι θα ενισχύσουν κυρίως τις πεζές περιπολίες στο κομμάτι του Λαγανά που θα κλείσει. Η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων του νησιού έρχεται να προστεθεί στους 120 αστυνομικούς που επιχειρούν το φετινό καλοκαίρι.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης, έστειλε χθες σαφές μήνυμα τόσο στην πολιτική ηγεσία όσο και στους αξιωματικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, ότι πρέπει να επέλθει και πάλι η νομιμότητα στην Ζάκυνθο και ιδιαίτερα στο Λαγανά.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το