Ελλάδα

Ζάκυνθος: Αγωστοι ανατίναξαν ΑΤΜ -Το 4ο μέσα σε ένα μήνα

Με διπλή έκρηξη που προκάλεσαν, άγνωστοι ανατίναξαν ΑΤΜ στην περιοχή Πόρτο Κούκλα Ζακύνθου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία Ζακύνθου, οι δράστες προκάλεσαν διπλή έκρηξη με σκοπό να αποσπάσουν τα χρήματα που ενδεχομένως υπήρχαν στο μηχάνημα.

Το ΑΤΜ που βρίσκεται έξω από supermarket της περιοχής, διαλύθηκε ολοσχερώς εξωτερικά, αλλά εσωτερικά η κάψουλα με τα χρήματα δεν έπαθε τίποτα με αποτέλεσμα οι δράστες να φύγουν με άδεια χέρια.

Πρόκειται για το τέταρτο περιστατικό μετά τις Αλυκές και το Τσιλιβί, που σημειώνεται στη Ζάκυνθο σε διάστημα λιγότερο από ένα μήνα.

Τα τοπικά μέσα αναφέρουν ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν την ίδια μεθοδολογία και για μία ακόμα φορά έφυγαν με άδεια χέρια. Σύμφωνα, μάλιστα, με όσα έχουν γίνει γνωστά, την Κυριακή γύρω στις 03.55πμ άγνωστοι διοχετεύοντας αέριο στο ΑΤΜ. Ωστόσο, το ΑΤΜ διαλύθηκε εξωτερικά αλλά όχι η κάψουλα με τα χρήματα και έτσι οι δράστες διέφυγαν άπραγοι προς το Λαγάνα.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή ώστε μεταλλικά τμήματα του ΑΤΜ εκσφενδονιστήκαν δεκάδες μέτρα μακριά. Ως προς το χρηματικό ποσό πληροφορίες αναφέρουν πως συνήθως ο ανεφοδιασμός με χρήματα γίνεται κάθε Τετάρτη και ίσως Παρασκευή εάν διαπιστωθεί ότι δεν επαρκεί το ποσό να καλύψει τις ανάγκες της τουριστικής περιοχής.

Το συγκεκριμένο ΑΤΜ είχε τοποθετηθεί πρόσφατα, πριν από περίπου ένα μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, imerazante

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το