Ελλάδα

Ζακ Κωστόπουλος: Από ισχαιμικό επεισόδιο ο θάνατος – Δεν εντόπισε προβλήματα υγείας ο ιατροδικαστής

Ισχαιμικό επεισόδιο από τα χτυπήματα που δέχτηκε υπέστη ο Ζακ Κωστόπουλος, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, ωστόσο δεν είναι δυνατό να προσδιοριστεί ποια από τις κακώσεις επέφερε τελικά τον θάνατό του. Παράλληλα, ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς, ο οποίος εξετάστηκε την Τρίτη σαν μάρτυρας στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο στη δίκη για το θάνατο του 33χρονου ακτιβιστή, σημείωσε ότι ο Ζακ Κωστόπουλος δεν είχε κάποιο ιατρικό πρόβλημα από το οποίο θα μπορούσε να προκλήθηκε ο θάνατός του, καταρρίπτοντας με αυτόν τον τρόπο την γραμμή υπεράσπισης.

Ο ιατροδικαστής σημείωσε ότι έχει ξαναδεί περίπτωση που άνθρωπος έχασε τη ζωή του από ισχαιμικό επεισόδιο, τόνισε όμως ότι αυτό δεν είναι συχνό φαινόμενο και υπογράμμισε ότι δεν διαπιστώθηκε άλλο παθολογικό πρόβλημα κατά τη νεκροψία – νεκροτομή.

Παράλληλα σημείωσε ότι ο Ζακ Κωστόπουλος, ο οποίος έχασε τη ζωή του από ξυλοδαρμό που υπέστη στο κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος, είχε στο σώμα του πολλές εκδορές και τραύματα στα χέρια και στο κεφάλι.

Φίλη Ζακ: «Δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας ο Ζακ
Φίλη του Ζακ Κωστόπουλου που ανέβηκε στο βήμα ως μάρτυρας και με την οποία ο 33χρονος συνομιλούσε τηλεφωνικά λίγη ώρα πριν τον ξυλοδαρμό στο κοσμηματοπωλείο σημείωσε ότι μιλούσαν «περί ανέμων και υδάτων» και η ίδια είχε αντιληφθεί ότι ο Ζακ ήθελε να φαίνεται ότι μιλά με κάποιον.

«Μου είπε ότι περίμενε έναν φίλο του, του είπα να κλείσουμε δύο φορές και μετά μου είπε “σε παρακαλώ μην κλείσεις το τηλέφωνο”, είπε η μάρτυρας. Μετά από λίγο σύμφωνα με τη μάρτυρα, ακούστηκε να μιλά με κάποιον, έκλεισε το τηλέφωνο και δεν ξαναπάντησε. Σύμφωνα με την μάρτυρα, ήταν τρομαγμένος.

Αναφορικά με την υγεία του Ζακ Κωστόπουλου η μάρτυρας εκπαιδευτικός υπογράμμισε ότι «δεν είχε κάποιο πρόβλημα. Είμαι κάθετη σε αυτό».

Έντονη αντιπαράθεση πολιτικής αγωγής με υπεράσπιση για την υγεία του Ζακ
Η υπεράσπιση προσπάθησε εντόνως να δείξει ενδεχόμενα προβλήματα υγείας τα οποία αντιμετώπιζε ο Ζακ Κωστόπουλος, γεγονός που προκάλεσε έντονη αντίδραση από την πολιτική αγωγή.

«Θα προσκομίσουμε όλα τα ιατρικά έγγραφα και ό,τι άλλο χρειαστεί το δικαστήριο μπορεί να ζητηθεί για την υγεία του Ζακ Κωστόπουλου», σημείωσε η δικηγόρος της οικογένειας Κωστόπουλου με την υπεράσπιση να σημειώνει ότι ο ιατρικός φάκελος θα έπρεπε να είναι στους ιατροδικαστές».

Ολιγόλεπτη διακοπή έπειτα από έντονη αντιπαράθεση του ιατροδικαστή με την υπεράσπιση
Έντονη αντιπαράθεση είχε με συνηγόρους υπεράσπισης ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς ο οποίος φανερά οργισμένος από τοποθέτηση συνηγόρου ότι «έξι άνθρωποι δικάζονται από αυτά που είπατε εσείς», του ζήτησε να ανακαλέσει, δηλώνοντας πως η φράση τον προσβάλλει.

Η λεκτική αψιμαχία και ο έντονος εκνευρισμός του ιατροδικαστή οδήγησε σε ολιγόλεπτη διακοπή της δίκης, κάτι που ζήτησε ο ίδιος ο μάρτυρας. Το φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε κατά την εξέταση του κ. Καλογριά από συνηγόρους υπεράσπισης σχετικά με τα ευρήματα της έκθεσης νεκροψίας-νεκροτομής. Ο μάρτυρας εκδήλωσε την ενόχλησή του για αρκετές από τις ερωτήσεις λέγοντας πως «νιώθω σαν να πρέπει να απολογηθώ για τα ευρήματα της ιατροδικαστικής. Εμείς κάνουμε, ο κάθε ιατροδικαστής, 1.000 νεκροτομές και κάνουμε τη δουλειά μας. Αν πρέπει να απολογηθώ, έχω τη διάθεση να σας απαντήσω αρκεί να μπορώ».

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων επιχείρησαν να διευκρινίσουν την τοποθέτηση του ιατροδικαστή ότι δεν έχει δυνατότητα να αποφανθεί ποια ήταν τα τραύματα που πυροδότησαν τον μηχανισμό που επέφερε το θάνατο, με τον ιατροδικαστή να απαντά ότι δεν μπορεί να υποθέτει αλλά να συμπεραίνει βασιζόμενος μόνο σε αντικειμενικά στοιχεία.

Ιατροδικαστής: Δεν μπορούμε να ποσοστοποιήσουμε ποια τραύματα συμμετείχαν περισσότερο ή λιγότερο στο αποτέλεσμα.
Συνήγορος: Υπάρχουν έξι άνθρωποι που δικάζονται από αυτά που είπατε εσείς.

Ιατροδικαστής: Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας. Να ανακαλεσετε αυτό που είπατε! Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας, όπως κάνουμε κάθε μέρα σε όλες τις περιπτώσεις. Είναι δυνατόν να είναι κατηγορούμενοι από εμένα; Ποτέ δεν έχω ξανακούσει, στα 22 χρόνια ότι ο ιατροδικαστής που κάνει τη δουλειά του, κάνει κατηγορουμένους! Δημιουργεί εντυπώσεις και σε αυτούς τους ανθρώπους. Με προσβάλλετε. Έχω δικαίωμα […] και έχω και θυμό. Είναι δυνατόν να λέτε ότι ο ιατροδικαστής τους κατέστησε κατηγορουμένους;

Πολιτική Αγωγή: Οι πράξεις τους τους κατέστησαν κατηγορουμένους.

Η διαδικασία διακόπηκε για λίγο καθώς ο ιατροδικαστής ζήτησε λίγο χρόνο για να κατευναστεί η ένταση

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το