Τοπικά

Ζαγορά: Μαθητές κατέλαβαν Γυμνάσιο και Λύκειο λόγω υπολειτουργίας

Γυμνάσιο και Λύκειο

Υπό κατάληψη τελούν από χθες το Λύκειο και το Γυμνάσιο Ζαγοράς ενώ όπως αναφέρουν σε σημερινή τους ανακοίνωση οι μαθητές, το σχολείο τους υπολειτουργεί καθώς δεν έχουν καλυφθεί οι θέσεις των εκπαιδευτικών και μάλιστα σε βασικά μαθήματα.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους, «στις 7 Οκτωβρίου οι μαθητές του Λυκείου Ζαγοράς αποφάνθηκαν την κατάληψη του κτιρίου και με την υποστήριξη και του Γυμνασίου το σχολείο έκλεισε. Τα αιτήματα μας είναι δίκαια και αφορούν τις ελλείψεις που οδήγησαν εδώ και ένα μήνα το σχολείο μας να υπολειτουργεί.
Συγκεκριμένα έχουν χαθεί τουλάχιστον 35 ώρες κατεύθυνσης της τρίτης λυκείου αφού καθηγητές στο σχολείο μας, κυρίως φιλόλογοι, δεν έχουν σταλεί και η μία φιλόλογος που αίτησε να καλύψει τη θέση του σχολείου μας αντιμετωπίζει προβλήματα στη δευτεροβάθμια γιατί θέλουν να τη στείλουν κάπου αλλού. Ακόμα και όταν άρχισαν να συμπληρώνονται κάποιες ώρες και να διαμορφώνεται ένα υποτυπώδες πρόγραμμα η διδασκαλία βασικών μαθημάτων κατεύθυνσης ήταν σχεδόν αδύνατη εξαιτίας της έλλειψης βιβλίων. Έτσι μένουμε πολύ πίσω σε μαθήματα που θα δώσουμε στις πανελλαδικές και καλούμαστε να δώσουμε εξετάσεις με ελλείψεις και χωρίς τα εφόδια που έχουν σχολεία του Βόλου όπου από νωρίς εστάλησαν καθηγητές.
Για αυτούς κυρίως τους λόγους το σχολείο μας τελεί υπό κατάληψη για να ακουστεί η φωνή μας και να βρεθεί μια λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Το πρόβλημα όμως αυτό δεν το αντιμετωπίζουμε μόνο εμείς. Το φαινόμενο της έλλειψης βιβλίων είναι πανελλαδικό, παρά τις επιβεβαιώσεις του Υπουργού στην επιστολή του που διαβάστηκε στον αγιασμό των σχολείων, πως η χρονιά θα ξεκινούσε χωρίς ελλείψεις. Έχει περάσει ήδη ένας μήνας και πολλά σχολεία της χώρας κάνουν μάθημα με φωτοτυπίες και σημειώσεις κάνοντας έτσι αδύνατο να βγει η ύλη εγκαίρως και να αποδώσουν οι μαθητές στις πανελλαδικές. Πρέπει να σημειωθεί πως οι ελλείψεις δεν παρατηρούνται στα μαθήματα γενικής παιδείας αλλά στα βιβλία της κατεύθυνσης, που είναι σαφώς πιο σημαντικά. Επιπλέον οι απολύσεις και οι διαρκείς ανακατατάξεις καθηγητών καθώς και η ανεπάρκεια της δευτεροβάθμιας οδήγησαν στο γενικό μπέρδεμα που υπάρχει με τους καθηγητές οι οποίοι καλούνται να συμπληρώσουν τις ώρες τους σε δυο και τρία σχολεία του νομού!
Ως μαθητές προσπαθούμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στη μόρφωση και υψώνουμε τη φωνή μας ενάντια στις ανεπάρκειες που υπονομεύουν τη λειτουργία του σχολείου μας και όλων των σχολείων της χώρας. Ελπίζουμε σύντομα να επιλυθούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται και να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία κανονικά».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το