Τοπικά

Ζ. Μακρή: «Τον Ιανουάριο η επέκταση του Δημαρχείου Ρήγα Φεραίου»

Αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα της επέκτασης του Δημαρχείου Ρήγα Φεραίου αλλά και σεβόμενος την προτεραιοποίηση των αναγκών του συγκεκριμένου Δήμου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας ενημέρωσε την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτή Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, χθες αργά το απόγευμα της Παρασκευής 3 Δεκεμβρίου 2021, για το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών για την χρηματοδότηση της προσθήκης κατ’ επέκταση και της αναδιαμόρφωσης του υφιστάμενου Δημαρχείου, στην έδρα του δήμου, στο Βελεστίνο τηρώντας την δέσμευσή του, κατά την συνάντησή τους, στις 18 Οκτωβρίου 2021, παρουσία του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου κ. Δ. Νασίκα και του Αντιδημάρχου κ. Γιάννη Μπατζιάκα.
Ειδικότερα, η ως άνω πρόταση, εκτιμώμενου κόστους 2,3 εκ. €, που έχει, ήδη, κατατεθεί από την δημοτική αρχή στις υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών για επεξεργασία και αξιολόγηση, θα συζητηθεί σε συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής του ΥΠΕΣ, στις αρχές Ιανουαρίου 2022, και αφού ληφθεί η σχετική απόφαση έγκρισης θα συναφθεί δάνειο με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Εν συνεχεία, το έργο θα δημοπρατηθεί και, αφού κατακυρωθεί σε ανάδοχο, θα ξεκινήσει η υλοποίησή του.
Η κ. Μακρή, αφού ευχαρίστησε, θερμά, τον κ. Πέτσα για την θετική του διάθεση να βοηθήσει, έμπρακτα και γρήγορα, στην πραγματοποίηση του συγκεκριμένου έργου, ενημέρωσε τον Δήμαρχο κ. Νασίκα για την θετική αυτή εξέλιξη και εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ταχύτατη δρομολόγηση των ενεργειών από το ΥΠΕΣ τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία της υποδομής, που προτείνεται να κατασκευαστεί και η οποία θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Δήμου για τις διοικητικές, οικονομικές και τεχνικές υπηρεσίες. Η Υφυπουργός δήλωσε ότι η ανάπτυξη του Δημαρχείου, η οποία λαμβάνει υπόψη τα νέα πρότυπα (αρχιτεκτονικά και πολιτισμικά) διαμόρφωσης αντίστοιχων χώρων, θα συμβάλει, περαιτέρω, στην ενίσχυση των υποδομών αξιοποίησης του πολιτιστικού και δημοτικού αποθέματος, ενώ θα καλύψει τις ανάγκες των χρηστών, πολιτών και εργαζομένων, με σεβασμό στον εν γένει χαρακτήρα του κτιριακού συνόλου.

Share

Πρόσφατα άρθρα

“Αγκαλιά” με τον τίτλο ο Ολυμπιακός νίκησε 3-1 την Αγία Άννα με ανατροπή

Με ανατροπή στο τελευταίο τέταρτο ο Ολυμπιακός Βόλου «αγκάλιασε» τον τίτλο στην Α’ ΕΠΣΘ. Στο…

16 Μαρτίου 2024

Αυτή τη στιγμή παίζουμε στην παράταση – Τούρκος σεισμολόγος προειδοποιεί για σεισμό έως και 7,6 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη

«Καμπανάκι» για έναν πολύ ισχυρό σεισμό που θα χτυπήσει την Κωνσταντινούπολη χτύπησε ακόμα ένας σεισμολόγος…

16 Μαρτίου 2024

ΕΛ.ΑΣ: Η ΔΙΑΣ λειτουργεί υποστηρικτικά στην τροχαία αστυνόμευση, fake news οι ισχυρισμοί για αλλαγή στην αποστολή της

Fake news χαρακτηρίζει η Ελληνική Αστυνομία τους ισχυρισμούς περί δήθεν αλλαγής της ομάδας ΔΙΑΣ τους…

16 Μαρτίου 2024

ΑΠΘ: Αστυνομική επιχείρηση για εκκένωση κατάληψης – Αντιδρούν οι φοιτητές

Αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου στο campus του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πιο…

16 Μαρτίου 2024

Καταγγελία ότι 62χρονος ασέλγησε σε 9χρονη φίλη της κόρης του

Την υπόθεση ασέλγειας από 62χρονο σε βάρος 9χρονης μαθήτριας ερευνά η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας μετά…

16 Μαρτίου 2024

Πρώην αθλητής του NFL δηλητηρίασε και σκότωσε την 5 μηνών έγκυο σύντροφό του

Στη σύλληψη του πρώην παίχτη του NFL, Μπλέιζ Τέιλορ, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας πρώτου…

16 Μαρτίου 2024