Τοπικά

Ζ. Μακρή: «Το Ίδρυμα Μαρτίνου χορηγεί ψηφιακό εξοπλισμό σε σχολικές μονάδες της Μαγνησίας»

Τις θερμές ευχαριστίες της εκφράζει η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και Βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή στο Ίδρυμα Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου, και, ιδιαιτέρως, στον εφοπλιστή και πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους κ. Θανάση Μαρτίνο, που μέσω της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου με τον διακριτικό τίτλο: «ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ» χορηγεί ψηφιακό εξοπλισμό σε σχολικές μονάδες του Νομού Μαγνησίας.

Συγκεκριμένα, η κ. Μακρή, από τον περασμένο Σεπτέμβριο 2022, είχε έρθει σε επαφή με το Ίδρυμα προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υπέδειξαν οι αντίστοιχες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και αφορούν στην προμήθεια ψηφιακού εξοπλισμού. Η δωρεά αφορά στην προμήθεια κυρίως διαδραστικών πινάκων, φορητών υπολογιστών και σετ ρομποτικής, προκειμένου να υποστηριχθεί, ταχύτερα, η ολοένα και περισσότερο επιτακτική ανάγκη της μετάβασης στην σύγχρονη ψηφιακή εκπαίδευση, ιδίως σε απομακρυσμένες περιοχές. Μετά από αναλυτική καταγραφή των αναγκών από τις αρμόδιες διευθύνσεις εκπαίδευσης, το Ίδρυμα θα προμηθεύσει, τις προσεχείς ημέρες, εξοπλισμό στις υποδειχθείσες σχολικές μονάδες των Δήμων Αλμυρού, Ρήγα Φεραίου, Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου:

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ
1ο ΝΗΠΙΑΓΕΩΓΕΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ 1 ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ
2Ο  ΔΗΜ. ΑΛΜΥΡΟΥ 6  ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ

1  3D PRINTER

1  ΣΕΤ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΤΕΛΕΟΥ 2    ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ

10  ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ

1 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΑΣ ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΖΑΓΟΡΑΣ 2 PROJECTORS ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ

2 LAPTOP

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑΣ 4 LAPTOP / TABLETS

1 ΕΓΧΡΩΜΟ ΕΚΤΥΠΩΤΗ LASER

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΝΗΛΙΟΥ 3  ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ

2  LAPTOP

ΔΗΜΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ
ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΓΑΛΑΣΤΗΣ 2  ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 2 ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ

1 PROJECTOR

3 LAPTOP

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ
ΗΜ.  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ 3  ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ

4 ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ

4 PROJECTORS

ΓΥΜΝΑΣΙΟ- ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΝΑΛΙΩΝ 10 TABLETS

1  3D PRINTER

1  PROJECTOR

3  ΣΕΤ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

1  ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ

1 ΕΓΧΡΩΜΟ ΕΚΤΥΠΩΤΗ LASER

 

Η κ. Μακρή, αφού ευχαρίστησε τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γ. Πολύζο και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σ. Σαβελίδη για την διαδικασία, ενημέρωσε σχετικά τους Δημάρχους και δήλωσε ότι: «Ως Υφυπουργός Παιδείας, πρωτίστως, και ως βουλευτής Μαγνησίας θα ήθελα να ευχαριστήσω, θερμά, το Ίδρυμα Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου για την ευγενική του χορηγία, που έχει ως στόχο τον εκσυγχρονισμό και την περαιτέρω ενίσχυση της ψηφιακής εκπαιδευτικής διαδικασίας σε σχολικές μονάδες του Νομού Μαγνησίας.  Η χορηγία του Ιδρύματος δεν είναι μόνο συμβολική αλλά  εξαιρετικά ουσιαστική καθώς έρχεται σε μία περίοδο που η ψηφιακή μετάβαση της παιδείας είναι ιδιαιτέρως επιτακτική. Ως μέλος της επιτροπής που υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Συνθήκη για την παγκόσμια εκπαίδευση μέχρι 2050, στο Δουβλίνο τον περασμένο Νοέμβριο 2022, η οποία περιλαμβάνει την ανάληψη δεσμεύσεων σχετικά με την πρόσβαση σε ποιοτική παγκόσμια εκπαίδευση καθώς και τον ρόλο της εκπαίδευσης και την συμβολή της στη διεθνή αλληλεγγύη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την παγκόσμια κοινωνική δικαιοσύνη, τη βιωσιμότητα και την ειρήνη, είμαι εξαιρετικά ευτυχής που σημαντικό μέρος των πολλαπλών δράσεων του Ιδρύματος έχουν επίκεντρο την διά βίου μάθηση και την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης, ενώ, παράλληλα, ενισχύουν την συντονισμένη προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας που θα αξιοποιήσει κονδύλια του Ταμεία Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την υλοποίηση της ψηφιακής μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το