Τοπικά

Ζ. Μακρή: «Θα ενισχύσω την διεκδίκηση της επένδυσης της Νext e.Go στον Βόλο»

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Yποστηρικτική της προσπάθειας για την δημιουργία και εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκίνητων, στον νομό μας, από την γερμανική εταιρεία Next e.Go, δήλωσε η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή.

Η κ. Μακρή επικοινώνησε με τον αρμόδιο υφυπουργό οικονομικής διπλωματίας κ. Κ. Φραγκογιάννη, όπως επίσης και με τον CEO της εταιρείας «Enterprise Greece» κ. Γιώργο Φιλιόπουλο, οι οποίοι την ενημέρωσαν για την ανταλλαγή επιστολών προθέσεων μεταξύ της Enterprise Greece και της γερμανικής εταιρείας Next e. Go. Οι προϋποθέσεις και οι προδιαγραφές θα συγκεκριμενοποιηθούν, σε ανταλλαγή αλληλογραφίας μεταξύ των ενδιαφερομένων, την προσεχή εβδομάδα. Οι, κατ’ αρχάς, απαραίτητες προϋποθέσεις, δηλαδή η ύπαρξη διαθέσιμης έκτασης τουλάχιστον 100 στρεμμάτων, η σύνδεση με οδικό, σιδηροδρομικό δίκτυο και η ύπαρξη κοντινού λιμένος, πληρούνται, εν πολλοίς, από ακίνητα στην Α’ και Β’ ΒΙΠΕ.

Για αυτό και η κ. Μακρή επικοινώνησε με την πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης της Α’ ΒΙΠΕ κ. Ιωάννα Κιντά αλλά και με τον κ. Μάριο Μακρανδρέου, Εμπορικό Διευθυντή και Διευθυντή Λειτουργίας της ΕΤΒΑ/ΒΙΠΕ Α.Ε. του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, ώστε να ενημερωθεί για την αρχική διαθεσιμότητα ακινήτων, που θα μπορούσε να θέσει υπόψιν των ενδιαφερομένων ώστε ο Νομός μας να αποτελεί την τελική επιλογή.

Η κ. Μακρή δήλωσε ότι είναι διατεθειμένη και πρόθυμη να συνεργασθεί και να ενώσει τις δυνάμεις της με τον συνάδελφό της κ. Χ. Μπουκώρο, που εκδήλωσε ανάλογο ενδιαφέρον και συμπλήρωσε ότι εάν όλοι οι τοπικοί φορείς ασχοληθούν και συμπράξουν, οι πιθανότητες επιτυχίας είναι σημαντικές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το