Τοπικά

Ζ. Μακρή: “Παρουσία Πρωθυπουργού η παράδοση των πρώτων διαδραστικών πινάκων στα σχολεία”

Με τον Πρωθυπουργό και την υπουργό Παιδείας παραβρέθηκε στην παράδοση των πρώτων διαδραστικών πινάκων σε σχολείο της Αττικής η υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή.
Σε δημοτικό σχολείο των Αγ. Αναργύρων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Νίκη Κεραμέως και η Ζέττα Μακρή παρακολούθησαν την επίδειξη λειτουργίας του τεχνολογικού εξοπλισμού σε μαθήτριες και μαθητές της Ε’ τάξης Δημοτικού και τους εκπαιδευτικούς τους, που ήρθαν σε πρώτη γνωριμία με την εκπαιδευτική αυτή καινοτομία στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαιδευτικής πράξης.
Από την πρώτη στιγμή, το διαδραστικό σύστημα κέντρισε το ενδιαφέρον των μαθητών που ανταποκρίθηκαν και πειραματίστηκαν με τα ψηφιακά μαθησιακά αντικείμενα, προχώρησαν στην επίλυση προβλημάτων μαθηματικών και διαδραστικών ασκήσεων ιστορίας, ενώ μέσα από τρισδιάστατη απεικόνιση περιηγήθηκαν σε κτήρια της ρωμαϊκής εποχής.

Η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μ. Μακρή δήλωσε: ” Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της εκπαίδευσης και η χρήση των ψηφιακών μέσων οδηγούν στον ψηφιακό γραμματισμό και την αξιοποίηση της τεχνολογίας για εκπαιδευτικούς σκοπούς, ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι στην εκπαιδευτική διαδικασία να έχουν πρόσβαση στην ψηφιακή γνώση με την παροχή επιπλέον ψηφιακών εργαλείων σε κάθε μαθητή, εκπαιδευτικό και εκπαιδευτική δομή.
Κάνουμε πραγματικότητα το σχολείο των σύγχρονων δεξιοτήτων, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην καλλιέργεια ήπιων δεξιοτήτων, όπως η δημιουργικότητα, η κριτική και συνθετική σκέψη και η ομαδική δουλειά, αλλά και στην καλλιέργεια ψηφιακών δεξιοτήτων, μέσα από την έρευνα και την καινοτομία, τις τεχνολογίες αιχμής, την πληροφορική και τη ρομποτική.
Επιδιώκουμε οι μαθήτριες και οι μαθητές να συμμετέχουν σε διασκεδαστικές και συναρπαστικές διαδρομές, μέσα στο σχολικό περιβάλλον, αξιοποιώντας τη βιωματική και ανακαλυπτική μάθηση και μεταδίδοντας τη σπουδαιότητα της τεχνολογίας στην καθημερινή πρακτική”.
Οι 36.000 διαδραστικοί πίνακες, που ξεκίνησαν να εγκαθίστανται σε κάθε τμήμα Λυκείου, Γυμνασίου και Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού της χώρας αφορούν μια τεράστια επένδυση, που ξεπερνά σε ύψος τα 148 εκατομμύρια ευρώ, στοχεύει στον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες και περιγράφεται στο έργο με τίτλο: «Προμήθεια και εγκατάσταση διαδραστικών συστημάτων μάθησης», εντάσσεται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και αξιοποιεί κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.
Τα διαδραστικά συστήματα αποτελούνται από διαδραστικό πίνακα – οθόνη, ηλεκτρονικό υπολογιστή, ειδικό λογισμικό, υποστηρικτικό εκπαιδευτικό υλικό και σχέδια μαθημάτων με δυνατότητα εμπλουτισμού.
Την εγκατάσταση του διαδραστικού εξοπλισμού συμπληρώνει έργο στοχευμένης επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, έργο δημιουργίας ψηφιακού/διαδραστικού εκπαιδευτικού περιεχομένου, και έργο υποστήριξης -helpdesk- για την συνεχή και αποτελεσματική υποστήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το