Τοπικά

Ζ. Μακρή: “105 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών στην Μαγνησία”

Εξαιρετικά ικανοποιημένη από την επιτυχή και έγκαιρη περάτωση της διαδικασίας των 8.487 μόνιμων διορισμών στην Πρωτοβάθμια, την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, δήλωσε η αρμόδια Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή, η οποία και καλωσόρισε τους 105 νέους διορισθέντες εκπαιδευτικούς στην Μαγνησία – 76 στην γενική παιδεία (61 στην Πρωτοβάθμια Α’ και Β’ Μαγνησίας, 15 στην δευτεροβάθμια Α΄ και Β’ Μαγνησίας και 5 στο Μουσικό Σχολείο Βόλου), 16 στην ειδική αγωγή και 8 ως Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό – Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό.

Αναλυτικά, για τον Ν. Μαγνησίας:
 7 νηπιαγωγοί, 53 δάσκαλοι και 1 της Γαλλικής στην γενική παιδεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης
 15 εκπαιδευτικοί των κλάδων των φιλολόγων, Φυσικών, Χημικών, Γεωλόγων, Γαλλικής, Καλλιτεχνικών, Ιατρικής, Νοσηλευτικής, Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης, Χημικών Μηχανικών, Διατροφής, Καλλιτεχνικών Σπουδών, Κομμωτικής και 5 με μουσική ειδίκευση κιθάρα ηλεκτρική, μπάσο ηλεκτρικό, κρουστά ευρωπαϊκά (σύγχρονα – κλασικά), σαντούρι και λαούτο στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση
 5 φιλόλογοι, 4 μαθηματικοί, 6 φυσικοί και 1 βιολόγο στην ειδική για την δευτεροβάθμια
 3 ψυχολόγοι και 5 κοινωνικοί λειτουργοί ως Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπκό – Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό

Η κ. Μακρή τόνισε: “Συνεπείς στις προεκλογικές δεσμεύσεις μας, υλοποιούμε, πιστά, το κυβερνητικό μας πρόγραμμα και ικανοποιούμε τα δίκαια αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας ξεκινώντας από την επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης. Με 25.000 μόνιμους διορισμούς κάνουμε την αρχή και δρομολογούμε την αντικατάσταση της χρόνιας εφαρμογής των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε μία έκτακτη συνθήκη αναπλήρωσης των συναδέλφων τους μόνιμων. Με τον τρόπο αυτό, αποδεικνύουμε την εμπιστοσύνη προς τους εκπαιδευτικούς μας, αναγνωρίζουμε το εξαιρετικά σύνθετο έργο τους, που υπηρετούν με ήθος, συνέπεια και επάρκεια και τους αποδίδουμε τον κεντρικό ρόλο που αξίζουν διασφαλίζοντας τα επαγγελματικά τους δικαιώματα και την απρόσκοπτη προσφορά τους στο σχολικό περιβάλλον. Παράλληλα, παρέχουμε σταθερότητα και περαιτέρω δυνατότητες στους εκπαιδευτικούς μας, ενισχύουμε και αναβαθμίζουμε τις δεξιότητές τους και δημιουργούμε το σχολείο του αύριο, προς όφελος όλων. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους νέους εκπαιδευτικούς μας, που με επιτυχία πέρασαν την δοκιμασία της επιλογής και τους εύχομαι καλή σταδιοδρομία. Ιδιαιτέρως, δε, με μεγάλη χαρά, καλωσορίζω τους 105 νέους εκπαιδευτικούς μας στον Ν. Μαγνησίας και είμαι απολύτως βεβαία ότι θα ανταποκριθούν, πλήρως, στις απαιτήσεις και τις αξιώσεις του λειτουργήματός τους».

Σημειώνεται ότι με την υλοποίηση των 8.487 μόνιμων διορισμών, το σύνολο αυτών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ειδική αγωγή ανέρχεται, πλέον, σε περίπου 25.000, κατά την διάρκεια των δύο τελευταίων ετών της κυβερνητικής θητείας της Νέας Δημοκρατίας και της Πρωθυπουργίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Υπογραμμίζεται ότι έχουν προηγηθεί 11.700 στην γενική παιδεία, μετά από 12 χρόνια, και 4.500 στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση (ΕΑΕ), οι πρώτοι στην ιστορία της χώρας στην ΕΑΕ μέσω ΑΣΕΠ. Η κατανομή των θέσεων των νέων μόνιμων διορισμών, έγινε με βάση τα οργανικά κενά που κατέθεσαν οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ενώ η επιλογή των εκπαιδευτικών, έγινε με βάση τους τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης, στους οποίους ήταν εγγεγραμμένοι οι υποψήφιοι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το