Τοπικά

Ζ. Μακρή και Γ. Μαυρωτάς στην υπογραφή συμφώνου συνεργασίας Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών

 

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μ. Μακρή παραβρέθηκε σε μια σημαντική στιγμή του ελληνικού αθλητισμού που επισφραγίστηκε με την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας ανάμεσα στον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) και τον Σύλλογο Ελλήνων Παραολυμπιονικών (ΣΕΠ).

Η σπουδαία πρωτοβουλία της συνεργασίας Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών μετέδωσε, δυνατά, το μήνυμά τους για ενότητα, ευαισθητοποίηση, προσβασιμότητα και συμπερίληψη στον αθλητισμό, την αθλητική Παιδεία και κάθε έκφανση αθλητικής δραστηριότητας χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού τίμησε τους αθλητές που ανέβασαν τη χώρα στο βάθρο του κόσμου και στην πρώτη θέση κάθε ελληνικής καρδιάς και με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά χαιρέτησε το σύμφωνο συνεργασίας που συνυπέγραψαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών, χρυσός και αργυρός Παραολυμπιονίκης μπότσια Γρηγόρης Πολυχρονίδης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Ολυμπιονικών, Ολυμπιονίκης πάλης Βούλα Ζυγούρη.

Παίρνοντας το λόγο, η κα Μακρή αναφέρθηκε στην άρρηκτη σύνδεση του αθλητισμού με την Παιδεία, που αναγνωρίστηκε και ενδυναμώθηκε μετά και την υπαγωγή του Αθλητισμού στο ΥΠΑΙΘΑ, ενώ ανέδειξε την αξία αυτών των υπογραφών που, μέσα από τις κοινές δράσεις και το κοινό όραμα, θα εξασφαλίσουν την ισότιμη συμμετοχή στον αθλητισμό για όλους και θα μεταφέρουν καλές πρακτικές στην αθλητική συμπεριληπτική εκπαίδευση για τα άτομα με αναπηρία.

Η Υφυπουργός Παιδείας συνεχάρη, για ακόμα μια φορά, τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού για την έμπρακτη αφοσίωσή του στα αθλητικά ιδεώδη που υπηρετεί και με τον θεσμικό ρόλο του και μίλησε εγκάρδια για τα μαθήματα ζωής, ήθους και διαρκούς αγώνα που δίνουν οι Έλληνες Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες “ελπίζουμε το παράδειγμά σας να γίνει ο κανόνας. Το δικό σας “πρόσταγμα” και η παρουσία σας μας βοηθούν να υλοποιούμε όλα όσα θέλουμε να εφαρμόσουμε. Σας ευχαριστούμε”.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Προήχθη σε υποστράτηγος ο Ιωάννης Χειμαριός

Στον βαθμό του Υποστρατήγου προήχθη ο Διευθυντής Αεροπορίας Στρατού στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, Ιωάννης Χειμαριός.…

12 Μαρτίου 2024

Πρόσληψη 40 ημερομισθίων στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

  Συνολικά 20 άτομα για τον Μάρτιο και 20 για τον Απρίλιο, τα οποία θα…

12 Μαρτίου 2024

ΚΗΔΕΙΑ ΣΩΤΗΡΙΟ ΠΑΔΓΙΩΤΗ

Τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα, παππού, αδελφό και θείο ΣΩΤΗΡΙΟ ΠΑΔΓΙΩΤΗ Ετών 96 κηδεύουμε σήμερα…

12 Μαρτίου 2024

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού

  Συνεδριάζει την ερχόμενη Πέμπτη 14 Μαρτίου (7μ.μ.) το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού, με βασικότερα προς…

12 Μαρτίου 2024

Έξι Σαββατοκύριακα λειτουργίας για το Χιονοδρομικό Πηλίου – Εκπονείται νέο σχέδιο για 12 μήνες το χρόνο

Έξι Σαββατοκύριακα λειτούργησε τη φετινή χειμερινή περίοδο το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, σύμφωνα με τον διευθύνοντα…

12 Μαρτίου 2024

Στα 6,2 δισ. οι απλήρωτοι φόροι – Ποιοι απειλούνται με κατασχέσεις [πίνακες]

Στα 6,276 δισ. ευρώ ανήλθαν οι φόροι που έμειναν απλήρωτοι το 2023 με τον αριθμό των οφειλετών…

11 Μαρτίου 2024