Τοπικά

Ζ. Μακρή: «Επιχορήγηση των Δήμων Νοτίου Πηλίου και Σκοπέλου για την τακτοποίηση διαταγών πληρωμής»

Για την επιχορήγηση των Δήμων προκειμένου να αποπληρωθούν υποχρεώσεις από διαταγές πληρωμής και τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις ενημέρωσε την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτή Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στ. Πέτσας, σήμερα Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022.
Συγκεκριμένα, με την με αρ. πρωτ.: 61363 / 21-09-2022 (ΑΔΑ: ΩΔΤΑ46ΜΤΛ6-994) απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών επιχορηγούνται, μεταξύ άλλων, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου με το ποσό των 145.716,83€ και ο Δήμος Σκοπέλου, με το ποσό των 623.308,23€, προκειμένου να αποπληρώσουν αποκλειστικά και μόνο απλήρωτες υποχρεώσεις τους που απορρέουν από διαταγές πληρωμής και δικαστικές αποφάσεις που έχουν καταστεί τελεσίδικες έως την 24η Μαρτίου 2022 και αφορούν σε αξιώσεις από προμήθειες αγαθών ή παροχή υπηρεσιών ή εκτέλεση έργων ή αποζημιώσεις από αδικοπραξία.
Η κ. Μακρή, αφού ευχαρίστησε, θερμά, τον κ. Πέτσα και ενημέρωσε τόσο τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου κ. Μ. Μιτζικό καθώς και τον Δήμαρχο Σκοπέλου κ. Στ. Περίσση για την εξέλιξη αυτή, τόνισε, χαρακτηριστικά ότι: «Πάγιο και εύλογο ήταν το αίτημα των Δημάρχων για την τακτοποίηση των υποχρεώσεων των εταιρειών ΟΤΑ που απορρέουν από διαταγές πληρωμής και τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις. Μία τέτοια απόφαση όχι μόνο ανακουφίζει τις δημοτικές αρχές αλλά και σηματοδοτεί μία νέα αρχή για νοικοκυρεμένη διαχείριση των πεπραγμένων των δημοτικών αρχών χωρίς την ασφυκτική ύπαρξη υποχρεώσεων, οι οποίες πηγάζουν από το παρελθόν».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το