Τοπικά

Ζ. Μακρή: «Επαναλειτουργεί το Γραφείο ΕΦΚΑ στην Ζαγορά»

Δεν θα μπορούσε να μην ήταν παρούσα στην έναρξη των εργασιών του Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης ΕΦΚΑ, στην Ζαγορά, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, που έγινε, χθες, Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022. Η κ. Μακρή δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένη από την επαναλειτουργία του Γραφείου καθώς αυτή η εξέλιξη ήταν το αποτέλεσμα μίας δικής της επίπονης και πολύμηνης προσπάθειας, συντονισμένης και μεθοδευμένης, πάντα σε στενή συνεργασία με τον Διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Παναγιώτη Δουφεξή και με την πολύτιμη συνδρομή του τοπικού προσωπικού και των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ. 

Συγκεκριμένα, από τον περασμένο Αύγουστο του 2021, η Υφυπουργός Παιδείας, αντιλαμβανόμενη την αναγκαιότητα της επαναλειτουργίας του γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, επικοινώνησε με τον Διοικητή ΕΦΚΑ, στον οποίο και έθεσε, αναλυτικά, τα δεδομένα. Το γεωγραφικό, ορεινό ανάγλυφο του Δήμου, η ύπαρξη πολλών  εργαζομένων στην περιοχή, οι οποίοι απασχολούνται, κυρίως, στον αγροτικό τομέα, τα περιορισμένα δρομολόγια των υπεραστικών λεωφορείων για την εξυπηρέτηση του κοινού αλλά και το υψηλό κόστους μετακίνησής τους στην έδρα του νομού, αναμφισβήτητα, αποτελούσαν σημαντικούς λόγους για την συνέχιση της λειτουργίας του γραφείο. 

Της συγκεκριμένης αρχικής επικοινωνίας της με τον κ. Δουφεξή, ακολούθησαν δύο συναντήσεις συνεργασίας, τόσο την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου όσο και την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου 2021 προκειμένου να ολοκληρωθούν οι λεπτομέρειες. Έτσι, από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2021, η κ. Μακρή ενημερώθηκε από τον κ. Δουφεξή για την πρόθεση του Οργανισμού να επανεκκινήσει την λειτουργία του γραφείου δεδομένου ότι υφίσταται τόσο ο χώρος όσο και το ανθρώπινο δυναμικό, που θα στελεχώσει το συγκεκριμένο γραφείο. Η πρόθεση αυτή, πλέον, υλοποιήθηκε και από χθες λειτουργεί κανονικά το Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης στην Ζαγορά, το δεύτερο μετά το Γραφείο Αλμυρού. Σημειώνεται ότι τα γραφεία κοινωνικής ασφάλισης σε συνδυασμό με την καινούρια σύγχρονη διαδικτυακή πλατφόρμα του ΕΦΚΑ «myefka live» αποτελούν σημαντικό μέρος των δράσεων του Οργανισμού προκειμένου να εξυπηρετείται τάχιστα ο πολίτης στις απομακρυσμένες περιοχές. Πλέον, με την επανασύσταση και του Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης Ζαγοράς, ολοκληρώνεται η λειτουργία του ΕΦΚΑ στον Νομό Μαγνησίας με δύο παραρτήματα, με δύο Γραφεία και με δύο αποκεντρωμένα τμήματα στην Σκιάθο και στην Σκόπελο.

Στην τελετή, που έγινε παρουσία του Δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Π. Κουτσάφτη, των Αντιδημάρχων, του Προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Zαγοράς Πηλίου «ZAGORIN» κ. Γιάννη Κράββαρη, και εκπροσώπων των τοπικών φορέων, η κ. Μακρή δήλωσε: «Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένη από την εξέλιξη αυτή. Θερμές ευχαριστίες στον Διοικητή ΕΦΚΑ κ. Παναγιώτη Δουφεξή, που ανταποκρίθηκε, αμέσως, στο εύλογο αίτημα των πολιτών και που, με την πολύτιμη υποστήριξή του και επιμονή του, το εγχείρημα αυτό υλοποιήθηκε. Θερμά συγχαρητήρια, όμως, και στον Διευθυντή και τα στελέχη της Β’ Τοπικής Διεύθυνσης ΕΦΚΑ Μαγνησίας κ. Δ. Κωτούλα καθώς και στο τοπικό προσωπικό, οι οποίοι συνέβαλαν ουσιαστικά και διοικητικά για την προώθηση του αιτήματος. Το γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης στην Ζαγορά είναι, πλέον, πραγματικότητα καθώς θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών της περιοχής χωρίς οι ίδιοι να υφίστανται ταλαιπωρία.  Θα τολμούσα να πω ότι η επίτευξη της επαναλειτουργίας του Γραφείου ΕΦΚΑ στην Ζαγορά είναι ισοδύναμη με την σπουδαιότητα της διατήρησης σε λειτουργία του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς καθώς η υλοποίηση και των δύο εγχειρημάτων, που βρίσκονται σε συνέργεια, αποτελεί κομβικό σημείο για την ομαλή αναπτυξιακή πορεία της περιοχής. Τόσο η Διοίκηση του ΕΦΚΑ αναγνωρίζει την διευκόλυνση  των δημοτών, των αγροτών, των επιχειρηματιών και των υπολοίπων φορέων στην πρόσβαση των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης όσο και η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς τιμά την εξαιρετικά σημαντική, παραγωγική και μακροχρόνια συνεργασία, που έχει με τον αγροτικό συνεταιρισμό Ζαγοράς αλλά και με τους αναπτυξιακούς και παραγωγικούς φορείς του Δήμου». 

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων δεν παρέλειψε, στην τοποθέτησή της, να αναφερθεί και στα εκπαιδευτικά ζητήματα της περιοχής λέγοντας ότι: «Σημαντικός είναι και ο απολογισμός των δυναμικών και επιτυχών εκπαιδευτικών παρεμβάσεων στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου. Μόλις προχθές, δύο (2) σχολικές μονάδες της περιοχής, το 1ο Δημοτικό  Σχολείο Ζαγοράς – Ρήγας Φεραίος και το Δημοτικό Σχολείου Μουρεσίου – Ξοριχτίου – Τσαγκαράδας «Νανοπούλειο ορίστηκαν να υλοποιούν  διευρυμένο πιλοτικό πρόγραμμα ολοήμερου σχολείου. Επίσης, κατά την διάρκεια του προηγούμενου σχολικού έτους καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην υπάρχουν εκπαιδευτικά κενά. Ακόμη και όταν υπεδείχθη το θέμα της έλλειψης μαθηματικού στο Γυμνάσιο Ζαγοράς, στο τέλος του Ιανουαρίου 2022, φροντίσαμε στο ΥΠΑΙΘ για την άμεση κάλυψη του προαναφερόμενου εκπαιδευτικού κενού, με τον διορισμό ενός αναπληρωτή μαθηματικού». Δεν παρέλειψε δε να τονίσει ότι: «Η ίδια προσπάθεια θα καταβληθεί και στην νέα σχολική χρονιά προκειμένου να μην παρατηρηθεί καμία αρρυθμία στην απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων της περιοχής». 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το