Τοπικά

Ζ. Μακρή: Ένταξη και των μαθητών των Ειδικών Σχολείων της Μαγνησίας στη διδασκαλία της κολύμβησης.

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, με μεγάλη ικανοποίηση, πληροφορήθηκε, από τον διευθυντή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Πολύζο, πως, για πρώτη φορά, τη φετινή σχολική χρονιά εντάσσονται και οι μαθητές των ειδικών σχολείων στη διδασκαλία του αντικειμένου της κολύμβησης, με την επίβλεψη πάντα, εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής με εξειδίκευση στον υγρό στίβο.
Η εκτενής και εποικοδομητική συνεργασία, που είχε αναπτυχθεί μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας, της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας και των διευθύνσεων των ειδικών σχολείων, είχε επιτυχή έκβαση και θα προσφέρει σπουδαίο όφελος στα παιδιά με ειδικές ανάγκες και θα διευκολύνει την ισότιμη συμμετοχή τους σε αθλητικές δραστηριότητες.
Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα, πως στο πλαίσιο εφαρμογής, αυτής της πρωτόγνωρης για τα τοπικά εκπαιδευτικά δεδομένα δράσης, για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών και των συνόδων τους, έχει εξασφαλιστεί, η μεταφορά τους από ειδικά διαμορφωμένα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου.
Η κ. Μακρή δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένη από την άμεση και αποτελεσματική συνεργασία όλων των εμπλεκομένων που είχε ως αποτέλεσμα την υποδειγματική εφαρμογή της εγκυκλίου του υπουργείου που κάνει πράξη την ισότιμη ένταξη και μεταχείριση όλων των μαθητών στην εξαιρετική αυτή δράση που φέρνει τα παιδιά κοντά στον υγρό στίβο και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ακολουθώντας πιστά το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης για την παιδεία, ως υπουργείο, εργαζόμαστε, καθημερινά, για την πλήρη ένταξη των μαθητών μας σε δράσεις και καινοτόμα προγράμματα που έχουν ως στόχο, την πληρέστερη και απόλυτα ολοκληρωμένη, από επιστημονικής πλευράς, εκπαίδευσή τους. Τα ευεργετήματα της θεραπευτικής κολύμβησης για τους μαθητές των ειδικών σχολείων της Μαγνησίας, είναι μία ακόμη μία ενέργεια προς την κατεύθυνση αυτή και είμαι σίγουρη πως θα ακολουθήσουν και άλλες παρεμφερείς δράσεις».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το