Τοπικά

Ζ. Μακρή: «Έγκριση χρηματοδότησης αγροτικής οδοποιίας Ζαγοράς – Ψυγείων Συνεταιρισμού»

Θετική θα είναι η αξιολόγηση της πρότασης του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου με τίτλο: «Αποκατάσταση και βελτίωση υπολοίπων τμημάτων αγροτικής οδοποιίας Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου», όπως διαβεβαίωσε στην Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτή Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντάς και ο αρμόδιος γενικός γραμματέας αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων κ. Δ. Παπαγιαννίδης, σήμερα, Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022.

Το έργο καθώς και το συνοδό υποέργο της Δ.Ε. Ζαγοράς με τίτλο: «Αποκατάσταση και βελτίωση υπολοίπων τμημάτων αγροτικής οδοποιίας Δ.Ε. Ζαγοράς», που αποκαθιστά την αγροτική οδοποιία Ζαγοράς – Ψυγείων Συνεταιρισμού, υποβλήθηκε στο πλαίσιο της πρόσκλησης της Δράσης 4.3.4: «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 (Π.Α.Α. 2014 – 2020) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Με την συγκεκριμένη δράση, δίνονταν η δυνατότητα στους ΟΤΑ της χώρας να καταθέσουν προτάσεις αγροτικής οδοποιίας μέχρι του ποσού των 500.000,00€ με ένα κύριο υποέργο, καθώς χρηματοδοτεί την κατασκευή αγροτικών δρόμων προβλέποντας υποχρεωτικά την τσιμεντόστρωση ή ασφαλτόστρωσή τους. Επίσης, χρηματοδοτεί και έργα βελτίωσης υφιστάμενων δρόμων, όπως η διαπλάτυνσή τους καθώς και η κατασκευή μικρών τεχνικών έργων (π.χ. οχετοί απορροής όμβριων υδάτων και τοιχία αντιστήριξης).
Το εν λόγω υποέργο αποτελεί έργο εξαιρετικής σπουδαιότητας για την τοπική οικονομία του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου καθώς γίνεται καθημερινή χρήση του δρόμου από τους αγρότες της περιοχής. Αυτό σε συνδυασμό με την ύπαρξη και λειτουργία της εγκατάστασης των ψυγείων του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου – ΖΑΓΟΡΙΝ καθιστά την συγκεκριμένη αγροτική αρτηρία, αρτηρία με εξαιρετικά μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο και, συνεπώς, εξαιρετικά ζωτικής σημασίας για τον Δήμο.

Η Υφυπουργός, αφού ευχαρίστησε, θερμά, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά, ενημέρωσε τον Δήμαρχο κ. Π. Κουτσάφτη και τον Πρόεδρο Δ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς – Πηλίου κ. Γ. Κράββαρη για την θετική αυτή έκβαση και δήλωσε ότι «αυτή η εξέλιξη είναι εξαιρετικά σημαντική για τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου καθώς είναι στόχος η ολοκλήρωση ενός αναπτυξιακού, βιώσιμου, ευφυούς, ασφαλούς, πλήρους και λειτουργικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και των Ελλήνων αγροτών». Ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει και λόγω της συμμετοχής της στην Διϋπουργική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας ότι: «η έγκριση και υλοποίηση της πρότασης αυτής αλλά και των υπολοίπων προτάσεων στην επικράτεια αποτελεί μέρος της διαμόρφωσης εθνικής πολιτικής για την οδική ασφάλεια, της λήψης μέτρων για τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων και της παρακολούθησης της πολιτικής αυτής. Απώτερο στόχο της προσπάθειας αυτής αποτελεί η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και η σύγκλιση με τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους στο ζήτημα αυτό».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το