Τοπικά

Ζ. Μακρή, ΔΔΕ Μαγνησίας και Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας για την οδική ασφάλεια

Η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μ. Μακρή παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ελληνικού Ινστιτούτου Μοτοσυκλέτας “Μοτοθέσις”, που παρουσίασαν οι εκπρόσωποι του φορέα στο 5ο Γενικό Λύκειο Βόλου.
Το έντονο ενδιαφέρον των μαθητριών και των μαθητών προσέδωσε στην διαδικασία μια ιδιαίτερη δυναμική και η συμμετοχή των μελλοντικών οδηγών, μέσα από προσωπικές μαρτυρίες και εμπειρίες τους, ως συνοδηγών και πεζών, επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα υλοιποίησης και εντατικοποίησης δράσεων στο πλαίσιο της κυκλοφοριακής αγωγής.

Η κα Μακρή, μέλος της Εθνικής Επιτροπής για την οδική ασφάλεια και εξαιρετικά ευαισθητοποιημένη η ίδια στα θέματα της καλλιέργειας οδικής αντίληψης, συνείδησης και κουλτούρας, συνεχάρη τους συμμετέχοντες μαθητές, εκπαιδευτικούς και μέλη του Ελληνικού Ινστιτούτου Μοτοσυκλέτας για την εποικοδομητική συνέργεια.
Μετά την ολοκλήρωση της δράσης, η υφυπουργός Παιδείας, έχοντας αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις, έφερε σε επικοινωνία το Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σαβελίδη, ο οποίος ήταν θετικός στο να προωθήσει η ΔΔΕ Μαγνησίας την σχετική ενημέρωση στις σχολικές μονάδες για την υλοποίηση του προγράμματος.

Η κα Μακρή δήλωσε σχετικά: “Επιδιώκω, για πολλούς λόγους, να παρευρίσκομαι σε εκπαιδευτικές δράσεις, που θέτουν στο επίκεντρο την οδική ασφάλεια. Η προσωπική και η θεσμική μου στήριξη στις παιδαγωγικές προτάσεις φορέων που ενισχύουν τη στόχευση του Υπουργείου Παιδείας και του αναβαθμισμένου δημοσίου σχολείου, η ανάγκη μου να επικοινωνήσω με τη μαθητική κοινότητα για θέματα υψίστης σημασίας, όπως αυτό της κυκλοφοριακής αγωγής, η πίστη ότι κάθε εκπαιδευτική πρωτοβουλία μπορεί να ενεργοποιήσει τα παιδιά μας και να αναδείξει προτεραιότητες και επιλογές, μέσα από τη σωστή πληροφόρηση, την πρόληψη και την καλλιέργεια δεξιοτήτων, είναι κάποιοι από αυτούς.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας προσφέρει σημαντικό έργο στην ανάπτυξη συνειδητής, ώριμης και ασφαλούς συμπεριφοράς στο δρόμο και εκπαιδεύει τους μαθητές να μετακινούνται συνετά και να σέβονται τους άλλους χρήστες του οδικού περιβάλλοντος.

Ευελπιστώ ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα φτάσει σε όλα τα σχολεία της Μαγνησίας και οι μαθητές θα επωφεληθούν από τα απτά και ουσιαστικά εφόδια, από τη βιωματική εμπειρία και από την άρτια και επιστημονική προσέγγιση στο θέμα της οδικής ασφάλειας”.

Η υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε, επίσης, στην πρόσφατη τέταρτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής για την οδική ασφάλεια, όπου εγκρίθηκε το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας 2021 – 2030, που αποσκοπεί στη μείωση του αριθμού των νεκρών και των τραυματιών από τροχαία ατυχήματα, κατά 50% έως το 2030 και τέθηκαν οι βάσεις για μια ολοκληρωμένη εθνική πολιτική ασφαλών μετακινήσεων πεζών και οχημάτων, προωθώντας παράλληλα τις ήπιες μορφές κινητικότητας, όπως το ποδήλατο, με τον Οδηγό Δημόσιας Πολιτικής που αποτελεί τον πυρήνα του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για το ποδήλατο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το