Κόσμος

Ζ. Μ. Λεπέν: Να επαναφέρουμε τη θανατική ποινή για τους τζιχαντιστές

lepen

Ο ιδρυτής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο Ζαν Μαρί Λεπέν προτρέπει τη γαλλική κυβέρνηση να επαναφέρει τη θανατική ποινή και να αποκεφαλίσει τους τζιχαντιστές στη γκιλοτίνα.

Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο γαλλικό περιοδικό «Marianne», σε συνέντευξη Τύπου στο σπίτι στο δυτικό Παρίσι, ο ακροδεξιός και συχνά αμφιλεγόμενος πολιτικός τις περιέγραψε τα μέτρα που θα ακολουθούσε για να αποτραπούν μελλοντικές τρομοκρατικές επιθέσεις.

«Θα πρέπει να επιστρέψει η θανατική ποινή για τους τρομοκράτες» ανέφερε ο Λεπέν, και συνέχισε: «Με αποκεφαλισμό». Την ίδια ώρα, ισχυρίστηκε ότι θα πρέπει να απελαθούν από τη Γαλλία και όλοι οι μετανάστες.
Ένα άλλο γαλλικό περιοδικό, το Le Point, αναφέρει ότι ο ακροδεξιός πολιτικός ζήτησε, ταυτόχρονα, να πάρουν τα διαβατήρια όσων έχουν διπλή υπηκοότητα, αναγκάζοντάς τους με αυτό τον τρόπο να επιλέξουν ποια θα είναι η χώρα τους. «Επίσης, πρέπει να κάνουμε υποχρεωτική τη θητεία στο στρατό για τουλάχιστον έξι μήνες» φέρεται να δήλωσε ο Λεπέν.

Οι θέσεις του ιδρυτή του «Εθνικού Μετώπου» φαίνεται ότι είναι αντίστοιχες με αυτές της κόρης του Μαρίν Λεπέν, με την οποία είναι τσακωμένος. Μετά το μακελειό στην εφημερίδα Charlie Hebdo αλλά και τις επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας, η Μαρίν Λεπέν υποσχέθηκε ότι θα διοργανώσει δημοψήφισμα για την επαναφορά της θανατικής ποινής εάν εκλεγεί πρόεδρος το 2017.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το